Foto/tekst Jesper F. Andersen

Taikyoku Shodan er den første kata, man stifter bekendtskab med i Shotokan Karatedo. Lørdag den 9. oktober var dagen, hvor netop Taikyoku Shodan for første gang skulle vises til et stævne for en del af de mange unge udøvere. Shobu Ippon Danmark havde sat rammerne for udviklingsstævne for 9-4 Kyu i kata og kumite, som denne gang blev afholdt i Halsnæs i Taifu Karate Dojo. Inden stævnestart var brun- og sortbælter inviteret til  to timers karatedo træning med Jesper Markvardsen sensei 7. dan og Jesper F. Andersen sensei 7. dan. 

Der var deltagere fra Hørsholm Karate Klub, Taifu Karate Dojo, Bushinkan og Gilleleje Karate Klub. Deltagerene var sikret en masse kampe, da der blev kæmpet alle mod alle i de forskellige puljer. Det skaber mere læring for udøverne, da de dermed får lejlighed til at forbedre indsatsen i næste runde. Netop ved begynderstævner ser man af og til fejl i første runde i kata, som kan skyldes nervøsitet. Det var tydeligt, at man så mere og mere selvtillid jo flere gange kæmperene var på kamparealet. 

Dermed kan et karatestævne også bruges som personlig udvikling i og med, at udøveren træner og lærer at komme ud af sin komfortzone. 

Det var et velbesøgt arrangement, hvor deltagerne var sikret en masse kampe, da der blev kæmpet alle mod alle i de forskellige puljer. 

Tak til klubberne, og alle deltagerene, for en lærerig dag til udviklingsstævne i Shobu Ippon Danmark.