Tekst og foto: Jesper Fjeldgaard Andersen

55 karateudøvere og instruktører var i dag samlet til træning i Frederiksværk i Taifus lokaler. 

Anledningen var opstarten på et nyt samarbejde mellem karateklubber, som ønsker et trænings- og stævnefællesskab baseret på åbenhed, fællesskab og med høj faglig standard. 

Første samling

Første træning bestod af to timers katatræning efterfulgt af to timers kumitetræning. Kenneth Holtz sensei og Jesper Markvardsen sensei underviste i kata, hvor Jion og Kanku-Sho blev trænet grundigt igennem. Kim Brix Andersen sensei og Bjarne Damsgaard sensei underviste i kumite, hvor der blev trænet teknik og kæmpet træningskampe.  

Klubberne

Klubberne i det nye trænings- og stævnefællesskab er pt Egedal Karate Klub, Taifu Karate Dojo, Bushikan, Hørsholm Karate Klub, Odense Karate-do ichiro, Amager Karate Klub og Budo Sportskarate Holstebro. Flere af klubberne var tidligere medlem af WUKF Danmark, men har nu fundet sammen i et nyt fællesskab, hvor faglighed og åbenhed er prioriteret.  

Spiller hinanden gode

Alle klubberne har leveret rigtig gode både nationale og internationale resultater gennem årene. Ved at gå sammen i et samarbejde med både trængninger og stævnedeltagelse dannes der et godt udgangspunkt for, at de bedste instruktører bliver endnu bedre, fordi man inspirerer og motiverer hinanden. Det samme gælder for alle klubbernes medlemmer, som får mulighed for at træne med hinanden på tværs af klubberne og derved blive udfordret på en anderledes måde. 

Ud over at benytte sig af nogle af de bedste instruktører i Danmark, er der også planer om, at benytte sig af udenlandske instruktører fra fx Japan og Europa, når muligheden byder sig.

Stævner

På stævnesiden vil klubberne udpege nogle egnede stævner, hvor man som gruppe kan rejse afsted sammen. Det kan fx være åbne stævner afholdt af WKF, Shobu Ippon Danmark eller WUKF.

Danish Karate conFederation

Den første samling i dag var en kæmpe succes. Flere har allerede tilkendegivet, at de glæder sig til næste træning den 27. februar, som afholdes i Bushikan i Greve. Navnet på det nye fællesskab er Danish Karate Confederation.