Tekst og foto – Jesper Fjeldgaard Andersen

Spænding, nervøsitet og forventninger. Hvem husker ikke det første karatestævne? Shobu Ippon Danmark afholdt udviklingsstævne for kyugrader den 2. april 2022 i Frederiksværk. 

Ca. 40 karatekaer fra karateklubberne i Hørsholm, Taifu og Gilleleje konkurrerede i weekenden i kata og gohon kumite i både børne og voksenklasser. For de fleste var der tale om det første karatestævne.

Det er vigtigt, at man får en god oplevelse ved det første stævne. Derfor havde Shobu Ippon Danmark valgt at opdele klasserne efter grad og alder i kata og yderligere højde i gohon kumite. Det bevirkede, at deltagerne mødte en på samme niveau og størrelse. Det var helt klart med til at skabe mere jævnbyrdighed og spænding.

18 instruktører og instruktørassistenter fra klubberne hjalp til som dommere, coaches og listeførere. Stævnet blev afviklet på to arealer, således at stævnet blev afviklet på under to timer. Dermed var ventetiden minimeret og alle kunne efter stævnet komme hjem og få noget ud af eftermiddagen/aftenen. Det er arrangørernes opfattelse, at netop varigheden af begynderstævner har indflydelse på motivationen til at deltage i fremtidige stævner.

For de helt unge var der medaljer til alle. For de lidt ældre og voksne var der medaljer til de tre bedste i hver klasse. Tak til alle kæmperne, som viste stort mod og fightervilje. Tak til alle, der hjalp til med at få stævnet afviklet.

Næste stævne i Shobu Ippon Danmark regi bliver Shobu Ippon Tournament, som afvikles 11. juni i Hørsholmhallen. Et stort stævne med masser af klasser, også for kyugrader. Tilmelding er allerede nu mulig. Læs mere om dette stævne her

Resultater

Gohon kumite +15 år:
1. Jens Mouritsen, Hørsholm
2. Tobias Dam hede, Hørsholm
3. Piotr Tomaszewski, Hørsholm
Kata 10-9.kyu:
1. Agnes Jørgensen, Hørsholm
2. Frej Dønning, Taifu
3. Sammi bus, Hørsholm
Kata 8-7.kyu:
1. Jacob Dam hede, Hørsholm
2. Storm Andersson, Taifu
Kata 6-4.kyu:
1. Amalie Nielsen, Taifu
2. Isabella Mouritsen, Hørsholm
3. Anna-Thea Mouritsen, Hørsholm
Kata 15 år+:
1. Piotr Tomaszewski, Hørsholm
2. Jens Mouritsen, Hørsholm
3. Pia Bertelsen, Hørsholm
Gohon kumite under 11 år:
1. Thor Herbstman, Taifu
2. Sammi Bus, Hørsholm
3. Ella Vilsgaard, Hørsholm
Gohon kumite 11-13 år:
1. Amalie Nielsen, Taifu
2. David Nørgaard, Hørsholm
3. Anna-Thea Mouritsen, Hørsholm
Kihon pulje 1:
1. Nicklas Andersen
2. Philip Hassan 
3. Kristoffer Reibech 
Kihon pulje 2:
1. Alexander Reibech
2. Eliana Merhawi 
3. Alberthe Schwartzlose