Foto/tekst: redaktionen

 

 

 

 

 

 

I dag var der fornemt besøg i Taifu. Assisterende landstræner på det japanske karate landshold, Yasuhisa Inada sensei 5. dan JKS, underviste alle hold i Taifu i dag. Besøget var kommet i stand med vores venskabsklub, Hørsholm Karate-do Kai, som havde haft weekendlejr med Inada sensei. 

Inada sensei er en blandt flere assisterende trænere på det japanske karate landshold, som har Kagawa sensei som hovedtræner. Derudover underviser Inada sensei på JKS honbu dojo og på Teikyo universitetet i Tokyo som er et af de førende karate universiteter i Japan. Teikyo universitetet er det eneste universitet som nogensinde har vundet alle 4 hold titler (kumite og kata for både damer og herrer i 2008). Universitetsmesterskabet rangerer meget højt i Japan og der er stor prestige i at vinde det årlige universitetsmesterskab. Endvidere underviser han 2 gange om ugen i hans egen dojo. Inada sensei har selv haft en aktiv stævne karriere, men har måttet indstille denne efter en skade i den ene fod. 

Inada sensei underviste først børneholdet i Taifu. Inada sensei fangede hurtigt børnenes opmærksomhed med nogle rigtig gode øvelser. Børnene skulle bl.a. være dommere for hinanden og bedømme hvem der lavede det bedste chudan oi-zuki. 

 

Efter træning var der mulighed for at få skrevet sit navn på japansk på bæltet. Det benyttede alle sig af og fik skrevet navn med det japanske alfabet katakana, som benyttes fortrinsvis til udenlandske ord i Japan. 

På de andre hold blev der trænet kihon med fokus på kime i  benstillinger og korrekt brug af hoften (hanme/shomen) i zuki kombinationer. Inada sensei var super motiveret og der var fyldt med energi i Taifu dojoen. En stor inspiration at få et japansk pust i dojoen.  Inada sensei udviste stor autencitet og fik alle eleverne til at yde deres bedste. På voksenholdet blev der trænet kumite kombinationer, som Inada sensei brænder for. Inada sensei  har selv kæmpet på  højt niveau i Japan og har gennemgået en meget hård kenshu sei uddannelse. 

Der blev sluttet af med gennemgang af Bassai dai hvor fokus igen lå på korrekt brug af hoften, som er et væsentlig element i kataèn Bassai dai. Kl. 2130 var det tid til aftensmad og Inada sensei blev præsenteret for dansk flæskesteg, som han fandt Oishii desu.

Under maden blev der talt om træning i Japan og særligt omkring den hårde træning der stadig finder sted på de japanske universiteter. Træningen skaber udøvere på et meget højt niveau, men desværre er der mange der stopper med karatetræningen når de har læst færdig på universitetet. Så også i Japan har man problemer med at fastholde unge i karate efter endt uddannelse. 

Tak for et meget inspirerende besøg fra Japan – med en meget autentisk Inada sensei.