Tekst: Michael Funch Jensen
Jushinkan Rønne

Foto: Tonni Norslev

Ca. 15-20 deltagere mødte frem til 5 super spændende træningstimer med Lars Andersen og Tom Christensen.
Vi blev efter opvarmning med Bo-stav delt op i to grupper. Jeg er nystartet udøver af Tokushinryu Kobudo, så jeg trænede under Lars denne dag.

 

Vi startede med at arbejde med Bo staven, hvor vi trænede nogle basis slag med brug af basis håndskift samt det vigtige ”vrid” ligesom med en klud. Der blev gået i dybden med placering og vinkel på bo staven i forhold til modstanderen, samt hændernes rette placering. Herefter blev Bo Bo Kumite 1-5 gennemgået grundigt og trænet igennem.

 

Uezu ha Bo Tai Bo Kumite.

Bo stavene blev lagt til side og nu gik vi over til træning med Sai. Vi fik gennemgået Sai kihon ichi og Sai kihon ni i detaljer og jeg fandt da ud af, at min venstre side skal have ”et service tjek”… .dette spottede Lars selvfølgelig også : ) To rigtigt gode basis kihon som danner et godt fundament for den videre træning og når sai kataen Chatan Yara no Sai skal læres senere.
Placering af langefingeren imellem våbnene fra udgangsstillingen, fandt jeg også ud af var meget vigtig, idet man så kan gribe om sai´ens håndtag meget lettere.

 

Amager Karate Skole tv. mod Brønderslev Jushinryu Ju Jitsu i Bo tai Tonfa Kumite.

 

 

Herefter var det meningen at vi skulle træne med Tonfa, men da alle deltagere stort set var i besidelse af et sæt Tekko (Takket være Per Sørensen fra Jushinkan Brønderslev)…valgte  Lars, at bruge de sidste lektioner på dette spændende og virkeligt autentiske våben. Tekko kihon ichi og Tekko kihon ni blev gennemgået samt tilhørende bunkai som alle kommer fra Tokushin  no Tekko.
Det er et yderst effektivt våben til parader, slag, stød og afvæbning, men samtidigt også et forholdsvis lille våben…så der blev lagt stor vægt på at dette virkelig er et præcisionsvåben…meget spændende og specielt at træne med.

 

Tonni Christian Petersen arbejder med Tekko Kihon. Tonni træner til dagligt i Shingo-ryu Karate i Næstved.

 

 

Tom Christensen gik i dybden med Bo Jutsu basis.

 

Endnu et rigtigt godt arrangement på tværs af stilarter, hvor vi kan samles om en fælles interesse nemlig Kobudo. Vi har alle forskellige baggrunde indenfor kampkunst, men her finder vi nok alle noget som vi måske altid har manglet i vores træning….det er altså fascinerende. Jeg glæder mig til næste gang vi skal mødes igen.