Foto/tekst: Mia Schultz
Vejle Shotokan Karate-do

 

 

 

 

 

Lørdag d. 20 -21 okt, blev der afholdt et karateseminar med Iain.  Der var godt 40 fremmødte, og det var stort set kun sort og brunbælter som var mødt op…   Der var både karatekaer som kom fra forskellige danske klubber, men der var også besøg fra Tyskland og Sverige.

Seminaret startede med en kort præsentation af Iain, og han fortalte kort om baggrunden for Bunkai og hvordan det blev brugt af de gamle Masters…

Træningen gik derefter i gang og vi startede med en opvarmning hvor vi gik sammen 2 og 2..

Ian underviste ud fra kataen Enpi.

Han viste en kort sekvens fra kataen, hvorefter han fornøjeligt og med god humor fortalte adskillige autentiske historier fra eget liv hvor forskellige selvforsvarsteknikker kunne bruges, og til sidst bunkai’delen til sekvensen…. Da han havde vist Bunkai på Vlad som blev rost til skyerne for at være en god Uke, så skulle vi andre afprøve teknikken på hinanden…  Der blev lagt stor energi i alle steder, og jeg tror at der var udfordringer for alle…

Dagen blev afbrudt med en spisepause, og tror at alle havde brug for at få lidt næring til både hoved og krop…  Og Elisabeth havde forkælet os alle med en god kage som blev spist med velbehag.

Eftermiddagens træning bestod af forskellige kast og faldteknikker….og selvfølgelig stadig krydret med gode fortællinger fra Sensei Abernethy.

Søndagen indeholdt fortsat bunkai fra kataen Enpi, og vi blev præsenteret for adskillige kast, fald, greb mm.  Efter spisepausen søndag skulle vi lave kast…. Nogle specielt udvalgte som mange var Iains yndlingskast….ikke alle sammen var specielt egnet til selvforsvar, men nok mere egnet til at blive indenfor Dojoens 4 vægge….men sjovt, det var det!

Det var en kanon weekend hvor man fik masser af “bagage” med i rygsækken til videre træning….    Så vil klart anbefale at tilmelde sig næste gang vi forhåbentlig får Iain at se.

Oss 
Mia Schultz
Vejle Shotokan Karate-do