Foto/tekst: Jesper Fjeldgaard Andersen

Efter mange år som arrangør af stævner, træningssamlinger og seminarer har Shobu Ippon Danmark grebet bolden og startet en egentligt dommeruddannelse op. Uddannelsen består af både teori, praktiske øvelser og erfaring som dommer ved Shobu Ippon Danmark stævner.   

Lørdag den 7. januar var en god flok dommere samlet til uddannelsesdag i Shobu Ippon Danmark. Der har længe været en efterspørgsel på en dommeruddannelse i Shobu Ippon Danmark, hvilket har ført til udvikling af et egentlig dommerprogram med fokus på Shobu Ippon regelsættet. Uddannelsen blev ledet af Jesper Markvardsen sensei og undertegnede. 

Som uddannet dommer i Shobu Ippon Danmark er der masser af muligheder for at fungere som dommer ved vores stævner. I takt med at dommerne får mere uddannelse og erfaring vil der finde en certificering sted. Det er ikke et krav, at man er certificeret dommer i Shobu Ippon Danmark for at kunne dømme ved vores stævner. Dommere med lignende uddannelse fra andre forbund er meget velkommen til at være dommere. 

Det var en god dag med masser af fokus på rutinering og løbende feedback. Allerede den 25. februar skal dommerne dømme ved vores udviklingsstævne. Senere på året den 27. maj, afvikles vores internationale stævne Shobu Ippon Tournament, hvor der også vil være mulighed for at opnå erfaring som dommer. 

Tak til alle kæmperne, som stillede op for dommerne i dag. Tak til alle de dygtige dommere, som brugte tid på at dygtiggøre sig indenfor dommergerningen. Vi ses den 25. februar.