Karate Association Denmark (KAD) er netop vendt hjem fra Polish Open med tre guldmedaljer, tre sølvmedaljer og en hædersmedalje til en af de unge kæmpere. 

Stævnet var fint besøgt, og mange stærke internationale profiler havde lagt vejen forbi stævnet som en del af deres forberedelse til VM i Rumænien i juni måned. Og ved den officielle åbning annoncerede arrangøren, at der var mere end 350 deltagere fra 9 forskellige lande. 

Karate Association Denmark var af sted med en rekordstor delegation på hele 32 mand som dækkede over 12 kæmpere, fire coaches, en dommer og masser af forældre og supportere.

Sportslig succes

De mange års fokusering på at udvikle medaljetagere bar endnu engang frugt, og KAD hjemtog en masse flotte resultater. Søren Helsted lagde for og vandt kata for mastere. Den guldmedalje fulgte hans yngste datter, Laura Helsted, op med også at vinde kata for piger foran Marie Wildenrath, som vandt sølv. Stine Skov, Emil Landmose, Malte Suhr Lauridsen og Emilie Bøge fik alle flotte top-8 placeringer.

2013-03-24 11.27.30-2-imp

I kampdisciplinerne viste de unge drenge vejen. Og helt fint gik det for Tobias Mønster, som vandt en flot sølvmedalje efter et meget knebent nederlag i finalen. Christoffer Strarup, Nicolaj Skovsø og Matthias Bøge fik flotte placeringer som nr. 4 i de stærkt besatte puljer. 

Cecilie K. Poulsen, der til daglig træner på Karate Akademiet på Amager, var debutant i KAD-regi og hvilken debut! Ved sit første stævne vandt Cecilie en flot sølvmedalje i holdkamp, hvor hun kæmpede sammen med to polske piger. Ved stævnet blev der kæmpet en speciel og meget spændende form for holdkamp, hvor der løbende skiftes ud blandt holdet. Det giver nogle meget intense og højdramatiske kampe. 

2013-03-24 09.51.24-imp 

Fremtidens karatekæmper

Helt eminent gik det dog for pigerne i holdkata. Her er synkronisering af bevægelserne en af de vigtigste parametre, og det er kun virkelig dygtige karatekæmpere, som får det til at virke. Efter en del kampe kunne Laura Helsted, Stine Skov og Marie Wildenrath smykke sig med velfortjente guldmedaljer – et bevis på deres flotte tekniske kunnen og de mange timers træning hjemme i Solrød. 

Kronen på værket kom, da de polske arrangører kårede Laura Helsted som fremtidens karate-kæmper. En virkelig flot hæder til den talentfulde pige.

KAD var også repræsenteret på dommersiden, hvor Christian Strarup havde en travl dag, og det blev til mange timer på arealerne. Bl.a. fik Christian dømt flere finaler og fik international ros og anerkendelse for sin indsats.