Tekst/foto: Lars Sundshøj

 

 

 

 

 

 

Enestående holdindsats sikrede JKA Danmark et af de flotteste internationale resultater, nogensinde.

Egentlig er karate vel næsten definationen på en individuel sport. Alle som har prøvet det, ved at tatami’ens 8×8 meter kan være et meget, meget ensomt sted at være!

Derfor lyder det måske umiddelbart som noget vrøvl at tale om den flotte danske medalje høst ( 6 guld, 1 sølv og 4 bronze ) som en helt fantastisk kollektiv præstation, men os der var der, ved at det var tilfældet.

Selvfølgelig var der masser af strålende individuelle præstationer, flotte teknikker, personligt mod og fighterhjerte, men først og fremmest var der en dansk EM delegation bestående af mere end 50 mennesker, kæmpere, coaches, ledere og supportere som alle trak i samme retning.

Hård kamp i veteran klassen, Danmark vs. Rusland.

Det var ganske imponerende at en opleve en gruppe som aldersmæssigt spændte fra 10 til 53 år være så homogen og velfungerende.

Alle kæmpede for holdet,

alle støttede og supportede når der var brug for det og alle var med til at skabe den holdånd som bragte så mange danske JKA kæmpere på sejrs podiet.

Og lad det være sagt med det samme, der blev absolut ikke foræret placeringer væk i Paris!

Standarden på kæmperne var imponerende høj og ikke mindst de østeuropæiske deltager lande mødte i uhyggeligt stærk opstilling.

Meget positivt var også at dommerne tillod at der blev udøvet ægte karate!

Kampene var næsten uden undtagelse, hårde, intense og generelt af meget høj standard.

Netop hjemkommet fra Paris, endnu opfyldt af de mange storslåede oplevelser og indtryk har man egentlig slet ikke lyst til at nævne nogen enkelt præstationer.

Europas sejeste piger, guldvinderne i hold kumite.

Alle var jo så aldeles fantastiske at det næsten ikke ville være fair at nævne nogen frem for andre, men skal man fremhæve nogen må det være de unge kæmpere i 14 til 17 års alderen.

Den kampgejst, begejstring og karate-do som de udstrålede gjorde uden tvivl et dybt indtryk på alle som oplevede det.

Som knægten der storgrinende vendte tilbage fra hospitalet med 8 sting i øjenbrynet, og vandt sølv.

Pigerne som græd, skreg og kæmpede sig til guldmedaljerne i en gyser af en finale, hvor jeg er sikker på at mere end én af os gamle kæmpere havde en klump i halsen da de jublende hentede sejren hjem.

Og i det hele taget børnenes og de unges dedikation og kærlighed til karaten.

Her fra skal lyde en meget stor cadeau til de instruktører, ledere og coaches som har været med til at forme og præge disse unge kæmpere

Danmarks unge kæmpere imponerede gang på gang.

Og nåehh ja, de gamle gjorde jo det om de skulle. Kæmpede som løver, viste det overblik som kun mange år på tatami’en kan give og vandt de medaljer som de forventedes at vinde, men det virker ganske enkelt lige nu ikke helt så vigtigt som det de unge viste i Paris – det er jo dem som er fremtiden i JKA Danmark!

Og det er fremtid som tegner mere end almindeligt lys, hvis denne udvikling fortsætter.

Som en af de meget garvede seniorkæmpere på et tidspunkt kommenterede ,”Det er sgu godt at jeg er gået på pension når de bliver seniorer”

JKA Danmark har al mulig grund til at være stolt af de flotte resultater ved EM 2012, og lur mig om ikke jeg så et lille, meget tilfreds smil hos Bura Sensei da han efter stævnets afslutning stod omgivet af sine trætte, men glade kæmpere.