Tekst/foto: Jesper Markvardsen

 

 

 

 

 

 

I weekenden d. 27-29 april var der inviteret til Spring camp i Gilleleje, hvor Sensei Kamal Helou 4.dan JKS og Sensei Kenta Kai 3.dan JKS skulle undervise.

Gilleleje karate klub lagde lokaler til weekendens arrangement som er lavet af et samarbejde imellem Charlottenlund Shotokan karate klub, Gilleleje karate klub og Hørsholm Karate klub. Der var i alt ca. 85 tilmeldte over weekenden, og ud af dem var der 12 svenskere.

Sensei Kenta Kai 3.dan

Kamal-sensei har boet 9 år i japan og gennemgået 3 år som kenchusei på JKS honbu dojo. Efter 9 år  flyttede han retur til Beirut, Libanon for at starte JKS Libanon op.

Sensei Kamal Helou 4.dan

Kai-sensei har lige så været igennem kenchusei uddannelsen på JKS honbu dojo og har siden 2011 fungeret som en fast del af instruktørstaben JKS honbu dojo. Tillige er han på det japanske WKF landshold i -84 kg.

Selve træningen var delt op i 3 grupper, så børn, 10-2.kyu og 1.kyu/sortbælter trænede sammen. Instruktørerne roterede imellem alle grupperne så alle fik lige megen glæde af dem.

Fredag aften var det kun de voksne som var på banen. Kamal-sensei startede ud med 1.kyu og opad,  og han startede meget energisk ud med diverse former for tenshin(dreje rundt) som er en af de ting der kendetegner JKS karate. Alle de små øvelser blev til sidst stykket sammen til en lang øvelse, så hovedet og kroppen skulle arbejde kraftigt sammen, og det var ikke alle steder det lykkedes lige godt.  Efterfølgende blev der arbejdet med jiyu-ippon kumite.

Kai-sensei lagde ud med en rigtig god omgang kumite hvor der blev arbejdet med forskellige strategier som sen-no-sen, mikiri og go-no-sen . Angriberen leverede det  samme angreb, mens forsvaren øvede forskellige måder at forsvare sig på. Og fluks var 2 timer forsvundet som dug for solen.

Lørdagen startede med med kamal-senseis version af kata sochin, hvor han igennem de seneste par år på egen hånd har udviklet diverse metoder til at få en meget forbedret sochin-dachi på ufatteligt kort tid – faktisk så det ud som om at alle i løbet af denne time fik forbedret deres sochin-dachi.

Kai-sensei gav de lavere graduerede en god lektion i keri-waza hvor – mae-geri, yoko-geri og mawashi-geri blev grundigt gennemgået.

Om eftermiddagen gav Kai-sensei de 5 junro kataer en grundig gennemgang – først blev en del af de vigtige passager taget ud og lavet som kihon, derefter forståelsen på dem gennemgået inden selve kataen blev trænet. Børnene blev undervist af begge sensei’er og til stor underholdning for dem; de fik blandt andet skrevet deres navn på bælter på japansk, snakket og talt japansk, afholdt diverse konkurrencer samt trænet en masse karate.

Den sidste dag underviste Kai-sensei de lavere graduerede i diverse spark fra jiyu-kamae(fri kampstilling) hvor partneren var målskive til at starte med, og senere fik ”målskiven” lov til at parere og lave kontra. Brun/sortbælter fik endnu en god omgang kumite, hvor Kai-sensei fokuserede meget på hans egne favorit teknikker og hvordan han havde størst succes med dem. Diverse kumite former blev testet fx 3*1 min hvor det første minut skulle den ene angribe kun med armene mens  den anden skulle parere og flytte sig.  Så byttede rollerne om og det sidste minut måtte begge angribe, dog  stadigvæk kun med armene.

Til sidst blev kata jitte, som er Kai-senseis favorit kata, gennemgået. Kai-sensei tog sig god tid til at demonstrere alle teknikkerne i kataen, så han var sikker på at alle forstod hvad han mente, lige så var der mulighed for at stille diverse spørgsmål.

 

I Kamal-senseis sidste træning blev der fokuseret på unsoku – forskellige former for bevægelse af fødderne. Først som kihon derefter med partner.  Som afslutning blev Asai-senseis kata Kakuyoko shodan gennemgået.

Alt i alt en rigtig god weekend med masser af varieret træning, og alligevel følte man at der var en rød tråd igennem træningerne, så de hang sammen og man kunne tage ting med fra de foregående træninger til den næste.

Nu har både Kamal-sensei og Kai-sensei tidligere været i Danmark for at undervise indenfor de sidste par år, og det er fantastisk at se hvor meget deselv har udviklet deres karate i den periode.

Det næste arrangement vil blive autumn camp i løbet af efteråret 2012.