Tekst: Tejs Damkjær

Foto: Johan Samsom

 

Dette års individuelle DM for junior og kadet fandt sted i TST-hallen ved Århus. Størrelsesmæssigt var der plads til 3 arealer, desværre var der ikke tilskuerpladser ud over et par spredte klapstole men ud over det var hallen ok.
Efter at alle deltagerne havde indfundet sig (en del kunne ikke taste adressen ind på GPS’en da det opgivede postnummer var forkert) begyndte stævnet rettidigt klokken 10. Stævneledere var Walther Kjøng og Ruud de Vries.

Tre point til Ålborg

 


Nikolaj Lund Kata Kadet Guld

Under opvarmningen fandt kataudøverne hurtigt ud af, at der var nye måtter på, hvilket jo har den effekt at måtterne er glatte. De var derfor meget fokuserede på ikke at satse i vendinger og passager med glid i. Enkelte valgte at ændre deres planlagte kataer for at tilpasse sig underlaget.
Årets ungdoms-DM var præget af ret små klasser, hvor 2 klubber var dominerende: Dragør og Gladsaxe. Et par andre klubber havde enkelte medaljetagere med. Desværre set fra den sportslige synsvinkel er jeg som landstræner ikke specielt optimistisk omkring bredden på katasiden lige pt. En del af favoritterne tørnede desuden sammen tidligt i forløbet så en del bronzemedaljer kunne nok have været byttet til sølv med en anden lodtrækning. Men det er vilkårene, som jo er ens for alle.

 

Natascha Lauritsen

Kadet piger: her blev finalen et rent Gladsaxe-opgør som endte med sikker 5-0 sejr til Natascha Lauritsen over Maja Wolf Lytje efter at forhåndsfavoritterne var blevet slået ud undervejs. Bronzemedaljerne gik til Clara Vesterlund fra Saiko og Frederikke Madsen fra Nykøbing.

Natascha Lauritsen guld i kata og kumite.

Kadet drenge: her gik sejren til Nikolaj Lund fra Gladsaxe som efter 3 sejre (alle med dommerstemmerne 3-2) nu kan kalde sig Danmarksmester og derved ifølge eliteplanen nu kan søge optagelse på landsholdet ligesom klubkammeraten Natascha. Sølvet gik til Andreas Ekkert fra Dragør. Bronze gik til Magnus Lykke Bonnesen fra Odense og Johannes Samsom fra Dragør.

 

Rikke Linck

Junior piger: med kun 4 piger i puljen var der medaljer til alle. Bronze gik til Tatjana Moldrup Nielsen fra Roskilde og Isabella Buch fra Saiko efter at være blevet slået ud af henholdsvis Cecilie Bjerring og Rikke Linck (begge fra Dragør). Finalen blev en 5-0 sejr til Rikke med kataen Nipaipo over kataen Annan.
Junior drenge: også her var der kun 4 deltagere. Finalen blev afgjort med 5-0 til fordel for Christopher Rohde Skotte fra Dragør over sin landsholdskollega Anders Rasmussen fra Odense. Christopher viste kataen Paiku og kan derved prale med at have været den første dansker som viser denne kata frem i Danmark. Bronze gik til Nicklas Thalund Pagh fra Nykøbing og Thomas Bentzon fra Gladsaxe.

Christopher Rohde Skotte

 

Tillykke til alle medaljetagerne. Som en sidste note vil jeg bemærke at der var mange split decisions og det ikke var den bedste dag for de udøvere som klarer sig godt ved internationale stævner.
Tejs Damkjær, Landstræner Kata