DOBBELTE VERDENSMESTER FRA RUSLAND DELTAGER I DEN INTERNATIONALE KYOKUSHINKAI KARATE GASSHUKU CAMP I DANMARK. 20-årige stortalent fra Vordingborg Kyokushin klub vinder det eftertragtede Shodan, sort bælte i Kyokushinkai karate.

Verdensmester deltager i den International GASHUKU træningslejr i Kyokushin fuld kontakt karate i Nykøbing Sjælland, der er tale om Sensei Aleksandr Anferov 4. Dan fra Rusland som har vundet VM under Kyokushin Union i både Japan og Rusland.

Sensei Aleksandr Anferov 4. Dan fra Rusland

Det var den 19. årlige Gasshuku Camp Organiseret af Danmarks første europamester i Kyokushinkai karate Shihan Flemming Jinzen Schrøter 6. Dan. Shihan Flemming er udpeget som Branch Chief for den originale Kyokushinkai karate af Honbu Dojo i Japan som blev stiftet i 1955 af Sosai Mas. Oyama 10 Dan, som i dag ledes af Kancho Suzuki og Sosai datter Kuristina Oyama.

Shihan Flemming rejser sammen med Sensei Aleksandr til Japan for at deltage i Sosai memorial Cup den 23/9 2011. Sensei Aleksandr har gennem en uges tid undervist sammen med Shihan Flemming Jinzen Schrøter i forskellige Kyokushin karate klubber i Danmark før de tog til den årlige Gasshuku camp i Nykøbing Sj. Der var mødt 100 deltager fra Holland, Rusland, Polen og Danmark for at deltage i den årlige international træningslejr. Seks personer skulle prøve om de kunne gennemføre den hårde graduering til Yudansha grad og det eftertragtet sort bælte Shodan. Seks personer til Shodan(1.Dan), en person til Sandan (3. Dan) og to personer til Yondan (4.Dan).

Træningslejren begyndte Fredag kl. 13.00 den 9/9 og sluttede kl. 22.00.

Kyokushin træning på Gasshuku camp er en kombination af traditionel hård kyokushin Kihon / Kata / kumite kombineret med gruppe træning, hvor man skal lære at arbejde sammen og skabe dybe venskaber, hvor der er tid til hårde fysisk træning kombineret med sjove trænings opgaver som styrker kyokushin ånden og skaber varige venskaber.

Lørdag: Næste dags træning begyndte kl. 6.30 til 7.30. med undervisning af Sensei Aleksandr som viste stort indsigt, ikke kun i kumite / kata men også i strækøvelser og massage hvor alle skulle masserer og behandle deres træningsmakker på fastlagte punkter. Derefter begyndte lørdags træningen med 2½ km løb ned til Nykøbing Sj strand hvor der var 2 timers hård træning på sand kombineret med spark og Kata træning i sand og i de stor bølger.

Shihan Flemming gennembrød en flyvende vandmelon med fingerstik og der var konkurrencer hvor deltagerne blev delt op i hold og skulle lære at samarbejde og løse forskellige opgaver af fysiske karakter. Til sidst skulle de med bind for øjnene kæmpe om at fine en vandmelon, som de ikke måtte rører med hænderne før deres gruppe havde guidet dem hen til vandmelonen, hvor de så skulle forsøge at gennembryde den med et shuto håndkantslag, en fantastisk solskinsdag dag i smuk natur og en dejlig løbetur hjem. Efter frokost var der teknik træning i Nykøbing Sj hallen af Sensei Aleksandr Rusland, Shihan Flemming og Sensei Richard Kipper fra Polen.

Shihan Flemming Jinzen Schrøter

Graduering 

Kl. 19.00. Begyndte den første del af gradueringen. Det er Shihan Flemming Schrøter 6. Dan som er leder af den originale IKO Kyokushinkaikan Karate i Danmark, som var chefinstruktør på træningslejren, med hjælp fra den dobbelte verdensmester i Kyokushin karate Sensei Aleksandr Anferov 4. Dan fra Rusland, Sensei Richard kipper 4. Dan fra Polen, Sensei Søren Sandersen 4. Dan Danmark, Sensei Michael Reim 3. Dan.

Gradueringen begynder først med de fysiske krav. Kyokushin karate er kendt som den hårdeste karate stilart.

Før man kan komme i betragtning til Yudansha grad til Shodan 1. Dan (sort bælte) skal man først havde afleveret en skriftlig opgave om Sosai Mas. Oyamas Kyokushin karate og kyokushin grundlægger og hvilken betydning Kyokushin har for ens egen psykiske og fysiske udvikling, hvordan kan Shodan grad medvirke til ens egen personlige udvikling. Endvidere skal man havde gennemført 4 Gasshuku camp, 3 tameshiwari seminar, gennemført førstehjælps kursus, coach seminar, praktisk erfaring som turneringskæmper, deltaget i seminar behandling om akutte og kroniske skader, havde deltaget som instruktør assistent gennem et år, kunne udføre alle teknikker i perfekt form, kendskab til Kyokushin karate terminologi, deltaget på dommer seminar, kendskabet til alle kropsvåben i perfekt udførelse, kunne udføre alle Kata fra Taikyoko – Saiha / Tensho i perfekt form , med styrke, kontrol, balance, korrekt vejrtrækning, zen, Pinan sono Ni i Ura. 17 Ippon Kumite, 10 selvforsvar teknikker udført eftert fri valg overfor en modstander, Tameshiwari gennembryde af 10 brædder med tre teknikker; seiken, shuto, empi, 20 hop over pind (frem og tilbage er en gang), som man holder med to hænder, forståelse for Zen meditation og sidde i Seiza i 60 min, kunne udføre Shidoin / Taiko trommer start og slut på træningen.

Men man skal først udfører 500 forskellige spark med styrke og hurtighed, 2 x 50 armstrækninger, 100 mavebøjninger, 2 x 50 knæbøjninger. Til sidst skal man gennemføre 30 fuld kontakt kampe og vinde mindst 50% af sine kampe, bliver man send i gulvet og ikke er kampklar indenfor 5 sekunder dumper man sin graduering. Selv om man lykkes at gennemføre sin graduering og opnår det eftertragtet Kyokushin Shodan grad(det sorte bælte) er man ikke færdig uddannet indenfor Kyokushin, det er her Kyokushin karate først begynder og man begynder at få en forståelse for de filosofiske og åndelige aspekter af Sosai Kyokushin Budo karate også betegnet som verdens stærkeste karate stilart, ikke kun som selvforsvar, sport og fysisk træning, men som en livsstil, hvor man har mulighed for at arbejde med sig selv og udvikle sine naturlige evner og egen Kyokushin stil. Kl.22.00. Slutter gradueringen med japansk te ceremoni og zen meditation.

 

Søndag den 11/9 begyndte træningen kl. 6.30 – 7.30 efter morgenmaden var der teknik træning kumite, indtil kl. 11.30. efter frokost begyndte den afsluttende Del 2. af gradueringerne med Kumite for alle dem som skulle til graduering. De sidste kampe slutter med et cirkelprogram hvor de mere erfarende kæmper også kommer ind på Tatami styret af Sensei Michael Reim 3. Dan som var kampleder med fire side dommer, hver kamp er også her 2 minutter men efter fuld kontakt kamp regler, det gælder om at vinde sine kampe, hvis man taber mere end 50% af sine 30 kampe dumper man sin graduering , ligeledes hvis man bliver sendt til tælling og ikke er klar inden 5 sekunder dumper man sin graduering.

 

Nye dangrader 

1. Paw Pedersen Nykøbing Sj Kyokushin Klub vinder 50% af sine kampe, taber 30 % og har 20 % uafgjort.

 

2. Alexander Tao Schrøter Vordingborg Kyokushin karate Klub vinder 100% af sine kampe.

 

3. Kian Jensen Nykøbing Sj Kyokushin Karate Klub vinder 50% af sine kampe, taber 20%, og har 30% uafgjort.

 

4. Kenneth Sørensen Nykøbing Sj Kyokushin karate Klub vinder 50% taber 30% og har 20% uafgjort.

 

5. Sensei Ruud van Buren IKO Sosai Holland vinder 50% 15% tabt, 35 uafgjordt.

 

6. Sensei Brian Pfeffer Nykøbing Sj Kyokushin Karate klub vinder 80% og 20% uafgjort. 

 

 

Følgende bestod det eftertragtet sorte bælte Shodan 1. Dan efter 5 timers hård graduering. Sempai Alexander Tao Schrøter Vordingborg, Sempai Kian Jensen Nykøbing Sj, Sempai Paw Pedersen Nykøbing Sj, Sempai Kenneth Sørensen Nykøbing Sj. Følgende bestod til 3. Dan Sensei Ruud van Buren Holland, Følgende bestod til 4. Dan Sensei Brian Pfeffer og Sensei Tadeusz Krygowski Polen. To fra Polen bestod ikke deres graduering til Shodan 1. Dan sort bælte, de får lov til at prøve til næste års Gasshuku camp.

 

Det siges at man først begynder at forstå Kyokushin karate efter 1000 dages træning og bliver mester efter 10.000 dages træning.

Alexander Tao Schrøter i midten

Super talent

Super talentet viser storslåede styrke og stil under den ekstrem sort bælte test og vinder det eftertragtet sort bælte i Kyokushinkai karate , der er tale om den kun 20-årig landsholdskæmper Alexander Tao Schrøter fra Vordingborg/Bogø Kyokushin Karate Klub, der kun har trænet Kyokushin karate i 3 år, normalt tager det mellem 5-6 år i Kyokushin karate at opnå den fornemme grad af sort bælte 1. Dan. Endvidere har Alexander Tao vundet Danish Open i 2010 og 2011, DM 2009 og Shing Go Ryu (DM) 2011, Sølv Holland Open 2010, blev blandt de nr. 16 bedste under VM Estaponia 2010 som 19 år. Den nybagte sort bælte Alexander Schrøter 1. Dan skal senere på året være Instruktør i en ny Kyokushinkai karate klub i København/ Amager.

Den dobbelte verdensmester Aleksandr Anferov 4. Dan Rusland og de international instruktør var alle enig i at Alexander Tao Schrøter var et super talent som har potentiale til at blive blandt de bedste i verdens. Sensei Aleksandr Rusland har inviteret Alexander Tao Schrøter til at komme til Rusland for at træne under ham. Han har 7 klubber og 1000 medlemmer og hans elever har vundet de russiske mesterskaber flere gange.

De Russiske mesterskaber betegnes som at være de hårdeste i verden. Fordi at der er flere kyokushin karate organisationer som deltager, Matsui, Kyokushin karate, Royama Kyokushin karate, IFK (Steve Arniel) Kyokushin karate organisation, IKO Sosai Kyokushin karate organisation.