Tekst og foto: Anders Hagedal Uhrenfeldt

Den danske del af Itosu-Kai valgte at arrangere et seminar kun for de europæiske sortbælter indenfor Itosu-Kai Karate-Do i Kr.Himmelfartferien

 

Det blev til en lejr på 4 dage med 42 dan-graduerede folk fra Danmark, Sverige, Irland, Scotland, Luxembourg og Holland.
Vi havde arrangeret træningspassene således, at folk skulle vælge mellem to træningspas, der blev afviklet samtidigt som workshops.
Træningpassene var sammensat ved, at vi på forhånd havde indsamlet deltagernes ønsker til emner vi kunne træne igennem. Vi forsøgte så vidt muligt at opfylde disse ønsker.

Seipai  bunkai med Rene Thyge

 

Det blev til 10 workshops (træningspas):
1: Seipai med bunkai ved Rene Thyge, dansk leder af Itosu-Kai
2: Seienchin/Matsumora no Rohai inkl. Bunkai med Tejs Damkjær, dansk karateforbunds katalandstræner
3: Taisabaki med Mabunis 5 forsvarsprincipper med Sensei Charles Hunter, leder af Itosu-Kai Scotland
4: Kata + workshop med landsholdskata-udøverne: Thomas Noringriis, Cecilie Bjerring og Rikke Linck
5: Bo træning med Sensei Leo Mulvany, leder af Itosu-Kai Irland
6: Kumite (WKF) med Michael Andersen, aktiv coach for elitekæmpere
7: Bassai Sho inkl bunkai ved Rene Thyge
8:Kumite (WKF) med fokus på vigtige benstillinger i kampen ved Anders Uhrenfeldt, aktiv dommer (WKF-regler)
9: Sai/Tonfa ved Sensei Leo Mulvany, Irland
10 Dansk Politis magtanvendelsesmuligheder ved Peter Heneberg (betjent) og Tejs Damkjær (underviser på Politi-skolen)

 
De forskellige instruktører gav en smagsprøve på deres kompetencer og det blev til meget varierede træningspas som skemaet ovenfor også bevidner.

Itosu-Kai er en del af Shito-Ryu og mange Shito-Ryu fraktioner har søgt optagelse i Itosu-Kai de sidste 10 år og derfor er det ikke alle folk, der kender hinanden.
For mit synpunkt var lejrens bedste oplevelse, at deltage i vores skotske instruktør Charles Hunters træningspas. Han er over 60 år og viste sig at være en utrolig dygtig instruktør, der gik meget op i anvendt karate og hvordan de hurtige korte Shito-Ryu karakteristika kan benyttes i selvforsvarssituationer.
Han fortalte om, at de i Skotland oplever meget vold blandt børn og unge. Han underviser i en mere aggressiv karateform så de rent faktisk kan forsvare sig i disse situationer og vel at mærke kun med den nødvendige mængde af magt – som vi kender fra vores danske nødværgelovgivning. Dvs forsvar mod det mest anvendte angrebsområde: mod hovedet! enten slyngslag eller lige stød hvor forsvaret altid ender med at have muligheden for at låse eller balancebryde modstanderen og kontraslag er blot en mulighed – dermed skader man ikke sin modstander og ender ikke med straf selv.
Sensei Charles demonstrerede meget kyndigt disse mange teknikker.

 

Sensei Charles

Lejren blev afholdt i Itosu-Kai klubben Bosatsu i Valby og der blev skabt en masse kontakter på tværs af landegrænserne. Der var tid til en masse socialt hygge og der blev lagt planer for fremtidens samarbejde.

Efter en del hårdt arbejde for planlægning og forberedelser kunne seminaret afvikles meget gnidningsfrit og tilbagemeldingerne var meget positive.