Tekst: Maya Kahl Holm

 Karatefamilie

For 7 et halvt år siden startede to små børn på hhv. 8 og 10 år til karate. Med krudt bagi fik de to hurtigt lært, hvordan man gebærder sig i en dojo, og med stor interesse og klæbehjerner fik de hurtigt lært sig de forskellige teknikker der kræves for at lære karate. Da forældrene alligevel kørte frem og tilbage mange gange om ugen, både til hverdag og i weekender, kunne de efter et halvt års tid, lige så godt udnytte tiden, og selv starte til karate på voksenholdet, imens børnene trænede. Det blev starten på et helt særligt familiemønster.

Den særlige familie består af far Thomas Gaarn – musiker og pædagog, mor Kristine Gaarn Jensen – læge på lungemedicinsk afdeling, lillebror Jonas Gaarn – 9. klasse og storesøster Nikoline Gaarn – gymnasiet 3.G.

De utrolige

Er man til tegnefilm og har set De Utrolige, kan man næsten ane ligheden med den og familien Gaarn. De Utrolige er en næsten helt almindelig familie, dog med hver deres superkræfter. Udenpå er de som de fleste, de passer deres arbejde, går i almindeligt tøj og som for de fleste andre familier, kræver det god logistik at få hverdagen til at fungere. Denne familie hedder ikke utrolige til efternavn, men Gaarn, men har sjove ligheder med den føromtalte tegnefilmsfamilie. De har om nogen brugt tid og nærmest superkræfter på, at hjælpe overalt hvor der var behov. Det har været hvad enten det har drejet sig om stævner, hyggearrangementer, events i byen, rengøring, flytning af måtter, praktiske gøremål som maling, renovering, samt selvfølgelig fulgt deres egne børn, samt mange andres til stævner. Her har de fungeret som coach og officials, stævnelæge samt stået for stævnelister og samtidig  haft det store overblik over klubbens børn. Når de nu bliver nævnt i den her sammenhæng, er det mest for at fortælle om deres store aktiv i klubben og for at fortælle, at der findes ganske specielle familier i foreningsliv rundt omkring. Den slags familier der er med til at bære en forening frem og promovere den på bedste vis, og som er et ganske særligt aktiv for klubben.

De er en helt uundværlig støtte og hjælp, og er med til at give muligheden for, at mange af børnene kan komme til stævner, ved at de er opsøgende og ofte sørger for tilmeldinger osv. til stor glæde for mange af klubbens børn og unge.

Ud over alt det praktiske, sørger de alle fire i familien for at passe deres træning i den udstrækning at arbejde og fysikken tillader det. Thomas med en hofteudfordring og Kristine med et krævende job som læge, er det formentligt ikke mange timer de slapper af i sofaen.

Alle vågne timer efter arbejde, går på en eller anden måde på karate. Nogen gange bare det at få vasket og ordnet gier til næste træning, og andre gange på kostplaner til de unge mennesker, der i øvrigt også træner på landsholdet. Trods alt det, formår de at sende de to, nu unge mennesker, til træning de fleste af ugens dage. Med adskillige medaljer om halsen, viser de to kæmpere at slidsom træning, og solid støtte hjemmefra lønner sig. 

Sortbæltegraduering

For Thomas og Kristine kulminerede de mange års træning den 30. november med en graduering til sort bælte. Det var en krævende proces for dem begge, med hver deres udfordringer, men nogen gange er det også federe at være presset maks, gennem en længere periode, for så mærker man virkelig at det man har kæmpet for er fortjent. Der blev afhold Dangraduering i Taifus dojo, hvor de  alt hvad de har lært gennem årene. De skulle traditionen tro først træne tre timer med alle andre sort/brunbælter, hvorefter det var deres tur til at være i centrum for dagens graduering.  Traditionen tro fik de først at vide om aftenen, efter middagen på restaurant Tokyo, om de var bestået eller ej. Det blev fejret på bedste vis, for de dygtige karatekæmpere.

Stort tillykke herfra😊

Fra venstre Jonas, Thomas, Kristine og Nikoline