Efter 16 års kamp med kræft, måtte Kyoshi give op lørdag den 28. december 2019.

Han blev tilbudt plads på hospice fredag den 6/12, men valgte at bo hjemme til den 24. december, hvor han blev indlagt på hospitalet.

Kyoshi startede sin karate karriere 1972. Efter at have besøgt Hanshi Ridgely Abele i USA i 1979, valgte Kyoshi officielt at indføre Okinawan Shuri-ryu i Danmark 1982. Gennem tiden har han undervist, motiveret og underholdt mange mennesker i karate. Det har været utroligt lærerigt og underholdende.
Trods hans kræftdiagnose i 2004 valgte Kyoshi at leve og ikke være patient. Han var åben om sin kræft og vendte det til noget positivt. Han fortsatte sin træning og forskning i karate, og han blev med at hæve sit karateniveau, til hans krop ikke ville mere.
Vi er mange som tænker på Kyoshi med stor respekt for hans ekspertise, og vi trækker på smilebåndet, når vi tænker på den måde, han var på som menneske.

Æret være hans minde.

Kyoshi Niels Larsen, 7. dan

***

Kyoshi Vitus Bilking er død

Kyoshi Vitus Bilking døde den 28. december 2019 efter mange års kamp mod knoglekræft.

Æret være hans minde.

Kyoshi Vitus Bilking
• 8. dan Okinawan Shuri-ryu
• 7. dan WKF, Shihan
• Indførte Shuri-ryu i Danmark
• Director af Kokusai Shurite Yudansha-Kai
• International chefinstruktør i Shuri-ryu
• International dommerlicens USKA 1984
• Formand for dommerudvalget i DKF i flere år
• Har været national og international dommer i over 25 år
• Æresmedlem af DKF

Kyoshi Vitus Bilking startede sin karatekarriere i 1973 med Kyokushinkai karate, og han fandt her en træningsform, der udfordrede ham og gav en fantastisk god fysisk form. Han dyrkede Kyokushinkai i perioden 1973-75, og fortsatte herefter i Budo All-style karate. Trods et sort bælte, fem vundne Danmarks-mesterskaber og seks år på landsholdet manglede der noget. Den hårde træning gav ganske vist en utrolig stærk psyke og krop, men på længere sigt sled den simpelthen kroppen i stykker og gav en del kroniske skader til ham selv og de andre folk i klubben. I 1979 rejste Kyoshi til USA og mødte Ridgely Abele‚ der inviterede ham til at træne Shuri-ryu karate. Han blev fænget af den gennemtænkte tekniske træning og skiftede officielt over til Shuri-ryu den 16. december 1982.

I 1989 blev Kyoshi udnævnt til assisterende chefinstruktør og ansvarlig for Shuri-ryu karate i Europa af Grandmaster Robert A. Trias. I 2005 blev Kyoshi Bilking udnævnt til international chefinstruktør i Shuri-ryu karate. En titel, der indehaves af under 12 personer i verden.

Kyoshi Vitus Bilking blev i 2007 tildelt 8. dan og titlen Kyoshi.