Medlemmer af Shotogakusha er netop kommet hjem fra Japan, hvor de har deltaget i Keiko sammen med udøvere fra venskabsklubben ”Shokukan”. Keiko blev ledet af Tanaka Sensei 8. dan JKA . Tanaka sensei er en levende legende indenfor Shotokan Karate. Han er tidligere 3 dobbelt verdensmester og tilbage i 70`erne boede Tanaka sensei i Danmark sammen med sin familie, hvor han udviklede karate i Danmark. Træningslejren blev afholdt i bjergene ca. 3 timers kørsel fra Tokyo i en af Tanaka senseis dojoer.

Det kræver en rigtig god fysik at være med til træning i Japan, der både byder på udmattende antal spark, to træningsseancer om dagen samt 10 km lange bjergløb med flere 50% stigninger.

Det er en stor ære og en fantastisk oplevelse, at træne så originalt som det overhoved er muligt, i smukke, bjergrige omgivelser sammen med varme og gæstfrie mennesker. Interessen for at træne i Japan under Tanaka sensei er stor. Derfor vil der næste år blive åbnet op for, at andre nationer kan deltage i denne meget specielle Keiko.

Tanaka sensei kommer til Danmark til november i år, hvor den årlige instruktøruddannelse i Europa finder sted. Lørdag den 11. november vil der være en åben træning med Tanaka sensei i København, hvor alle uanset stilart kan deltage.