Tekst: Michael Lund

Foto: Stig/JKS Danmark

Japan Karate Shoto Renmei (JKS) afholdt stilartsverdensmesterskab i Edinburgh, Skotland den 24. Og 25. September med dansk deltagelse.
I alt 11 danske kæmpere var blandt de ca. 1700 kæmpere, der deltog i det store stævne. Forud for rejsen var der gået et halvt år, hvor kæmperne havde mødtes en gang om måneden i Odense til fællestræning under sensei Jan Spatzek. Desuden var sensei Allan Busk fra sportskarate.dk gæsteunderviser til to af samlingerne for at give hans input til kæmperne. Denne indsats skulle vise sig, at give pote til VM stævnet.
Holdet tog med få undtagelser afsted samlet fra Billund torsdag, den 21. Sept. I alt ca. 20 mand, inkl. hjælpere, coach, familie, venner, m.v. Holdet var indkvarteret i gåafstand fra Royal Highland Centre, hvor stævnet skulle afholdes.
Holdet bestod af Jesper Markvardsen, Mick Sandstrøm, Kenn Rasmussen, Leif Plaetner, Rune Zimsen, Michael Lund, Stefan Mundus, Camilla Mundus, Christoffer Hegtmann, Catherine Hegtmann og Peter Rank. Desuden var Jan Spatzek og Steen Mundus med som dommere.
Torsdag checkede vi ind og fik et kig på hallen vi skulle være i. Det viste sig at være en kvæghal, men bortset fra det så var det rigtig fine rammer vi fik til stævnet.
Fredag var der nogle der tog på sightseeing i Edinburgh, mens andre deltog i et teknisk seminar med Kagawa sensei, Yamaguchi sensei og Kanayama sensei fra JKS Honbu Dojo.
Lørdag stod menuen på holdkampene. Danmark havde tilmeldt et hold i senior +19 kumite, holdet bestod af Jesper Markvardsen, Stefan Mundus og Leif Plaetner med Mick Sandstrøm og Kenn Rasmussen i reserve. Første modstander var et hold fra Estland, som vi nok fik undervurderet lige rigeligt. I hvert fald nok til at vi tabte matchen og dermed var ude af hold turneringen. Det gav så holdet tid til at sunde sig til de individuelle kampe om søndagen og samtidig se modstanderne an.

 

Søndag var det som sagt de individuelle kampe der forestod. Lørdag aften gik med at snakke taktik, sætte sig op til næste dag og få lidt ro nerverne, hvis de da var til stede

 

Første mand i ilden var Michael Lund, der som eneste deltog i kategorien koten kata +19. Kategorien eksisterer kun i JKS Shotokan idet de kata der vises er katas udviklet af nu afdøde Tetsuhiko Asai sensei, grundlæggeren af JKS. I denne kategori vælger man sin favoritkata, som anvendes hele vejen igennem konkurrencen. Michael sluttede mellem de 16 bedste i denne gruppe. Kort efter skule unge Peter Rank i gang i kata -10 år. Peter var virkelig flyvende og gik hele vejen til finalen, hvor han sluttede helt utroligt flot som nr. 5. Peter kommer vi til at se meget mere til i de kommende år.

Herefter gik det slag i slag med resten af de danske kæmpere og blandt dem skal specielt nævnes Kenn Rasmussen, der fik en meget flot 6. Plads i kata+40 og Jesper Markvardsen, der fik en ligeså flot 6. Plads i kata +19 med en meget flot og kraftfuld Sochin.

 I kumite gik det knap så godt. De bedste resultater stod Jesper Markvardsen og Stefan Mundus for idet de endte mellem hhv de 32 og 16 bedste. mens resten af kæmperne røg ud i 1. Eller 2. Runde.

 

Generelt var holdet meget tilfredse med de opnåede resultater, som blot er et skridt på vejen mod et hold, der i fremtiden vil hive medaljer hjem til Danmark med en målrettet træningsindsats.
Oversigt over resultater:

Peter G Rank nr. 5 i kata 10 år og under, tabte 1 runde i kumite
Cathrine Hegtmann tabte 2 runde i kata og kumite i 11-13 år
Christopher Hegtmann tabte 1 runde i kata og 2 runde i kumite
Stefan Taggatz Mundus tabte 2 runde i både kata og kumite 17-18 år
Rune Zimsen tabte 1 runde i kata og kumite 19-40 år
Camilla Mundus tabte 2 runde i kata og kumite
Jesper Markvardsen nr. 6 i kata og tabte 3 runde i kumite
Michael Lund tabte i 3. runde i koten kata, 3. runde i kata og 2. runde i kumite +40 år.
Leif Plaetner tabte 2 runde i kumite +40 år
Mick Sandstrom tabte 2 runde i kumite +40 år
Kenn Rasmussen nr. 6 i kata og tabte 1 runde i kumite +40 år
Danmark tabte første runde i herre hold kumite+19 år
Steen Taggatz Mundus bestod B-licens dommerprøve