Foto og tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

 

I dag skulle de danske U/21 kæmpere i aktion. Ved ankomst til hallen var der et meget stort antal politifolk og sikkerhedsvagter til stede. De kunne dog ikke ret meget engelsk og dette sammenholdt med en del forvirring over hvad deres arbejdsopgaver gik ud på skabte en del forvirring for rigtig mange kæmpere og coaches. I løbet af dagen skulle man tro at de havde fået styr på opgaverne men tværtimod virkede de endnu mere forvirrede over, hvad deres opgaver gik ud på. 

Manglende skiltning gjorde det heller ikke nemmere at finde ud af idrætsanlægget, som er temmelig stort. Men stævnet kom i gang og dagen startede med kata.

Kata

Andreas Ekkert var første dansker på gulvet. Han tabte desværre sin første kamp og røg ud af turneringen. Desværre har vi ingen fotos af Andreas, da fotografen blev holdt tilbage af en emsig sikkerhedsvagt.

Næste kæmper var Frederikke Bjerring, som også tabte første kamp, men røg videre til opsamling. Denne tabte hun og var dermed ude af turneringen. 

Kumite

Dernæst begyndte kumite. Første kæmper var Chris Nørskov Jensen. Han mødte en kæmper fra Schweiz. Chris var godt kørende og vandt kampen 7-0 på spark til kroppen, stød til ansigtet og i sidste sekund et spark til hovedet. I sin anden kamp skulle Chris møde en kæmper fra Ukraine. Begge kæmpere var meget lige og kampen sluttede uafgjort. Chris tabte dog med dommerstemmerne 0-5. 

Kæmperen fra Ukraine gik videre og Chris var i opsamling mod en kæmper fra Ungarn. Pga. at en kæmper var blevet skadet var dette faktisk bronzekampen så en heldig situation for Chris. Det var en lige kamp, men desværre fik kæmperen fra Ungarn et point, som hold tiden ud. Tæt på en bronzemedalje til Danmark. Chris sluttede i top 5. 

Næste kæmper fra Jonas Andersen fra Bosatsu. Han mødte en kæmper fra Irland. Det var en noget rodet kamp, hvor begge kæmpere røg alt for meget i clinch og ofte havnede på gulvet. Kampen endte uafgjort og dommerne gav kæmperen fra Irland sejren. 

 

Dernæst var det Ludvig Abild som skulle kæmpe. Han mødte en kæmper fra Rusland. Ludvig kæmpede klogt og vandt kampen 4-0 med scoringer udført med hænderne. I sin anden kamp kamp skulle Ludvig møde en kæmper fra Frankrig. Kæmperen fra Frankrig var en tand bedre og vandt kampen 6-0 b.la. med spark til hovedet. Franskmanden gik videre og Ludvig røg i opsamling. 

 

Her havde Ludvig i første kamp en kæmper fra Ukraine, som endte uafgjort. Dommerne gav Ludvig sejren og Ludvig skulle på igen med det samme. I sin anden opsamling mødte han en kæmper fra BIN. Ludvig vandt kampen 2-0 med stød. Dernæst skulle Ludvig kæmpe igen, hvilket er sjældent at en kæmper skal kæmpe 3 kampe i træk. Dette var kampen om bronzemedaljen

Her mødte han en kæmper fra Tyrkiet, som var en tand bedre end Ludvig. Tyrkeren vandt 4-0 med spark mod hovedet og stød. Men en flot 5. plads til Ludvig. 

Mario Rosenvold skulle i sin første kamp møde en kæmper fra Grækkenland. Det var en meget lige kamp, som sluttede 0-0. Dommerne gav kæmperen fra Grækkenland sejren med stemmerne 3-2. Mario virkede ikke som om han kæmpede på samme niveau som under VM, hvor han var anderledes skarp. 

Katrine Pedersen skulle i sin første kamp møde en kæmper fra Portugal. Kæmperen fra Portugal rammer Katrine med spark til hovedet og Katrine er bagud 0-3. Katrine kommer slet ikke op i det gear som hun kan være i og tiden går og går.

Da der er 15 sekunder tilbage får Katrine en spark ind til hovedet på sin modstander og kampen ender uafgjort. Dommerne vælger dog at give sejren til kæmperen fra Portugal med stemmerne 3-2. Kæmperen fra Portugal går ikke videre og Katrine er færdig ved EM. Ærgeligt da vi ved at Katrine indeholder meget mere. 

Johanna Ruprecht mødte i sin første kamp en kæmper fra Finland, som var meget lige. Begge kæmpere fik point for spark til hovedet og stød så kampen sluttede 4-4. Johanna havde været mere aktiv i kampen og vandt kampen med dommerstemmerne 5-0.

I sin anden kamp mødte Johanna en kæmper fra Slovakiet. Her skete ikke så meget, men Johanna fik et stød ind på hende og dermed 1 point. Denne stilling holdt tiden ud og dermed sejren 1-0.  

Tredje kamp var mod en kæmper fra Serbien. Her var Johanna kommet op i et godt gear og fik scoret med spark til hovedet og 2 stød og vandt kampen 5-0. 

Dermed var Johanna i semifinalen, hvor hun skulle møde en dygtig kæmper fra Frankrig. 

Semifinale

Johanna pressede franskmanden rigtig godt, men franskmanden fik føste point. Dernæst satte Johanna et perfekt cirkelspark i hovedet og fik 3 point. Kampen bølgede videre og franskmanden fik 2 point mod Johanna. Kampen sluttede således 3-3 og rigtig mange var enige om, at Johanna ville vinde på flag. Det skete dog ikke og der gik 5 flag op til franskmanden. Så tæt på en finaleplads kommer man meget sjældent. I den situation virkede det som om, at dommerne har lettere ved at trække flaget til Frankrig, som er en nation som har leveret utallige europa- og verdensmestre. 

Johanna havde derefter en kamp om bronzemedaljen mod en kæmper fra Tyskland. Johanna var slet ikke oppe i samme gear som under semifinalekampen og tyskeren kom foran 2-0 med spark til kroppen. Stillingen holdt tiden ud og dermed en flot 5. plads til Johanna, som var så tæt på en finale. Rigtig ærgeligt men sådan er sport.

Kevin mødte i sin første kamp en kæmper fra Tyskland. Kevin fik et at sine fantastiske spark ind og vandt kampen 3-0. I næste kamp skulle Kevin møde en kæmper fra Frankrig, som var meget stærk og havde længere rækkevidde end Kevin. Kevin tabte kampen 3-4 og røg i opsamling. 

Kevin mødte i sin første opsamlingskamp en kæmper fra Tyrkiet. Det var en meget lige kamp som sluttede uafgjort. Kevin vandt dog med dommerstemmerne 3-2.  

 

Kevin mødte i sin anden opsamlingskamp en kæmper fra Bosnien, som havde længere rækkevidde. Kæmperen fra Bosnien fik første point. Kevin jagtede sin modstander med benene, men det lykkedes ikke. Dog ramte han med et baglæns cirkelspark som desværre ikke var i balance. Kevin fik også en godt kast ind men afslutningen kom lidt for sent. 

Kevin tabte sin bronzekamp 0-1 og sluttede i top 5. 

En dag hvor Danmark var meget tæt på en finaleplads og meget tæt på 3 bronzemedaljer. Utrolig ærgeligt at vi ikke lige havde det sidste held med os, men dagen i dag viste, at Danmark kan være med helt fremme blandt kadetterne. 

De danske dommere Milan Holck Nielsen og Jan Christoffersen havde en meget aktiv dag. De fik dømt en masse kampe, da der ikke var så mange dommere som der plejede at være. De var med til at dømme nogle medaljekampe, men de regnede ikke med at blive brugt under finalerne, da man her vælger dommere med højere licens. 

Men der er ingen tvivl om at det er gavnligt for Danmark, at vi nu har internationale dommere tilstede under slutrunder.