Gruppebillede

 

Sommerlejren 2011 blev afholdt på Frederikssund gymnasium. Vi havde der fået lov til at låne klasseværelser, kantine osv., takket været Lars Due der har sin daglige gang der, og rektor Sussie Pallesen velvilje for vores lejr. Vi takker.
I år var vi 108 deltagere fordelt på ca. 40 voksne, 30 teenagere og resten Pinocchio kugler (læs børn).
Indkvarteringen om søndagen var ikke så hektisk, da vi havde forberedt klasseværelserne til hordernes ankomst. Straks efter ankomst, blev værelser anvist, så der kunne pakkes ud, og forberedes sengeleje
Første træning var allerede om eftermiddagen, og ca. små 20 trænings pas senere var lejren overstået. Lyder umiddelbart overskueligt og nemt, men før næste lørdag kunne oprunde, skulle vi så grueligt meget i gennem.
Morgen, frokost og Aftensmad
Alle over 13 år, var på mindst to madhold på en uge. På madholdet var opgaverne at dække bord og gøre rent efter kæmpernes morgen, frokost og aftens mad.
Til alt held havde vi i år, et fast sjak til at lave maden. En stor tak til Alice og Michael Tellstrøm, Rasmus (Far til Oliver) og Tina Due, som købte ind og lavede den gode mad, som vi kæmpere satte så stor pris på. Specielt var der god afsætning i burgere en aften og Okse mørbrad med Bearnaise en anden aften. En stor tak til mad sjakket igen – Oss!

 

Nogle af pigerne – 50% af deltagerne var piger/damer

 

Traditionen tro, fik alle brunbælter opgaven med at bage boller til morgenmaden. Om aftenen slog de dejen op, og om morgenen før træning, formede de boller og satte dem ovnen, så de kunne være parate til morgenmad. Mærkeligt nok var der en dag, hvor en for redaktionen kendt brunbælte havde forsøgt sig med fusions mad, ved at tilsætte vingummi bamser til dejen. Forunderligt røde, gule og grønne udseende boller, som fik smilebåndet til at løsne sig, men ikke havde den store afsætning. Kom igen brunbælte.
Morgen træningen
For at krydre morgentræningen, blev alle over 10 sat til at løbe ned til stranden ved Kronprins Fredriks bro. En lille løbetur på 3 km., som kan være en udfordring, når man hellere vil sippe morgenkaffe. På stranden blev vi af Sensei stillet på en lang række. Herefter startede basis træningen. Et skridt af gangen, ud i det kolde vand. Uhoo… Bilister på broen, må have fået sig et godt smil, på vej til arbejde.
Som nogen måske ved, så et stranden lavvandet et godt stykke ud, så vi måtte kæmpe os mange skridt ud, før vi blot stod i (koldt) vand til livet. Til trods for det smulte vande, havde vi nær mistet Jakob Larsen ved sejlrenden, da han tog lige præcist et skridt for meget. Vi er nu alligevel glade for, at han stadig er iblandt os – Oss.
For at hærde og tune vores kroppe lod Sensei os lave strækkere og mavebøjere i vandet. Tak for det sensei. Løbeturen hjem var dejlig tung, med den våde gi på. Haven på gymnasiet, kom til at se så underlig spøgelsesagtig ud, med alle gierne lagt til tørre på buske, hække og træer.
De andre træningen forgik på græs, som heldigvis var lige præcist uden for gymnasiet. Langt de fleste gange var der høj sol, og nogle fik desværre sol skoldninger. Der var ellers sol faktor til rådighed, men selv redaktøren glemte at smøre sin venstre skulder. Av.
Graduering

“Line up!” før træningen.

Torsdag eftermiddag var det gradueringsdag. Stort set alle blev indstillet til graduering. På dagen var nerverne uden på gien. Og shiho’er og kata’er som man ellers mente man kunne udenad, blev pludseligt glemt. Forunderligt. Til alt held var Sensei Claus og Sempai Gitte, Michelle og Christian, meget forstående, og lod alle der var indstillet slippe igennem nåleøjet. Dog med nogle velmente formaninger om hvor der øjensynligt var plads til forbedring. Se billeder på hjemmeside af de graduerede. Stort smil og tillykke til alle.
I år var der 3 blå bælter (2. kyu) der var indstillet til brun bælte (1. kyu) graduering. Birgit Jakobsen, Diana og Martin Smiths. Deres graduering var både med en teoretisk skriftlig øvelse og en opvisning i Kihon, Kata, Shiho og Ippon. En opvisning over mindst 60 minutter, som kun de og Sensei/Sempai måtte deltage i. Vi andre blev gennet ind på gymnasiet, og måtte ikke kigge på. Da de 3 kom ind med brunt bælte, var der stor glæde at spore i deres ellers trætte smil. Stort tillykke til de 3.
Ninjaløb
Traditionen tro have Sensei Claus lavet en underhånds aftale med et kontingent ninjaer, om at lægge vejen forbi lejren, og udfordre vores kadetter på et natløb. Alle kadetter blev vækket ved 23 tiden, og delt i hold, med en voksen som holdleder. På vej rundt i natløbet, skulle holdene samle stikord til en opgave, der skulle løses når holdet var kommet i mål.
I timerne efter, blev holdene upmuntret og udfordret af ninjaerne til at skynde sig. Til de ældste hold, var der også nogen håndgemæng mellem de sortklædte ninjaer og deltagerne på holdet. Håndgemænget opstod over ejerskabsforholdt til kadetternes obi. Ninjaernes opgave var nemlig at tiltuske sig kadeternes obi (bælte), først ved overtalelse siden ved håndspålæggelse.
Da solen igen lyste over lejren, havde ninjaerne ranet i alt 8 obi. Disse blev givet tilbage til mogen maden, med formaninger fra Sensei, om det pinlige i at have mistet sit bælte. Lad det aldrig ske igen. Oss.
Ninjaerne er aldrig blevet identificeret, og rygtet vil vide at de ikke led overlast.

Et par af de frygtede ninjaer!

 

Sparketræning

 

Katatræning med Sensei.

 

Slikdag
Tirsdag var slikdag. Alle gik i samlet flok til Nette en lille km. fra skolen. Mange kunne selv administrere betalingen for slikkeladen. Nogle havde mange problemer. Specielt ekspedienterne, der dog tog det i stiv arm, når Pinocchio kuglerne have overvurderet deres betalingsevne. Efter hjemkomsten, gik der kun ca. 17 og et halvt minut, før ca. halvdelen var konsumeret og værelset lignede et kaos af stanniol papir, klar plast og pinde uden slik. Efter 3 dagen med megen basis træning under solen, var det et kærkomment afbræk, for de mindre poder.
Behandling af sports skader
Igen i år lagde massør Samuel Mendoza vejen forbi vores lejr. Flere fra olde kolde holdet, havde store glæde af at lade deres ældre muskel gruppe masseres. På forunderlig vis, kunne han skabe bare en anelse grad af velvære i specielt bentøjet, på den gamle redakteur. Læs mere om Mendoza på www.mendoza-massoer.dk
Som noget nyt, havde vi besøg af akupunktør Vibeke Bergfors, der har sin vandte gang hos bl.a. Gymnastik landsholdet. Flere af os gik rundt med små plastre på øret, der dækkede for en lille nål. Olde kolde holdet var klart den største bruger af Vibekes ydelser, til at behandle skavanker opstået på lejren. Skavanker som f.eks. muskel smerter og forstrækninger. Den gamle redakteur selv, fik nåle der ”smurte hans sener”, så han blev smidig som en slange. Læs mere om Vibeke på: www.akupunkturbagsvaerd.dk
Tak til Vibeke og Mendoza, for at lægge vejen forbi.

Ric San – Egedal Karate Klub