Foto John Mortensen &  Jesper F. Andersen

Tekst Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

Efter en meget lang stævnedag i går, hvor tidsplanen desværre blev overskredet med flere timer startede dagen med seniorer. Her var der særlige forventninger til de græske kæmpere, som også leverede varen allesammen.

 

 

En af formiddagens bedste kampe stod mellem Jonas Pallesen og Costas Pappas. Costas havde forinden kæmpet og havde vist virkelig storform. 

Costas fik sat nogle gode mavespark ind mod Jonas, men Jonas bevarede overblikket og fik på et tidspunkt en flot ippon for spark til hovedet. Under kampen fik Costas en flænge over det ene øje som krævede behandling. Jonas vandt kampen 5-4 og dermed i finalen senere på dagen. 

Mange af de unge landsholdskæmpere var på i dag og de kæmpede alle på et højt niveau. Flere brugte stævnet her som forberedelse til det kommende EM /21 i Azerbaijan, som finder sted i starten af februar måned. 

Kevin Korte fra Greve viste som sædvanlig stor styrke indenfor spark til hovedet og der blev sat rigtig mange ippon scoringer ind. Dog måtte Kevin se sig besejret af en stærk tysker. 

Carina Hansen ligeledes fra Greve vandt sine kampe, b.la. over en stærk norsk kæmper, som tidligere har taget medalje ved VM. Det var helt klart favoriternes dag i dag. Langt de fleste af landsholdskæmperne kæmpede sig videre frem til finalerne. 

Det var derfor en stor mundfuld for de kæmpere, som ikke har den fornødne kamprutine, hvis de løb ind i en landsholdskæmper i første kamp. 

Resultater

Alle resultater updateres online på sportsdata.org. 

Der blev også kæmpet master i dag. Der blev virkelig gået til stålet og der blev af og til leveret nogle tætte markeringer. Jørn Nielsen viste god form og var også højt oppe med benene flere gange. Finalen stod mellem Michael Andersen og Jørn Nielsen. I slutningen af kampen satte Michael et meget kraftigt spark ind på kroppen af Jørn som gav ham sejren.

 

Hold kumite

Dagens holdkampe var rigtig spændende. Højdepunktet var holdkampen mellem Sportskarate.dk og holdet med grækerne fra Holstebro. 

Jonas Pallesen kæmpede en rigtig god kamp og var lige ved at overraske mod Dimitris, som dog vandt kampen med nogle meget kraftige cirkelspark til kroppen. 

Det virkede som om, at særligt de unge kæmpere lige kom op i et andet gear under holdkampene og det skabte en rigtig god stemning i hallen, hvor tilskuerne lod sig rive med. Det var godt at se at flere hold bestod af kæmpere fra forskellige klubber. 

Dommerniveau  under Ishøj Kumite Cup

Dommerne gjorde det rigtig godt under hele turneringen. Der blev løbende evalueret og fejl blev rettet undervejs. Flere  nye dommere fik en rigtig god rutine i at dømme  hen over weekenden. Niveauet var højt og det var tydeligt at den danske dommerstand har taget et gevaldigt spring op i niveau, der minder om det niveau man oplever til større internationale turneringer. 

Nye WKF regler

De nye regler blev modtaget rigtigt godt af både kæmpere og publikum. Det var skønt at se at så og sige ingen kampe blev afgjort på straf. Der er ikke længere omkamp ved uafgjort, hvilket bevirkede at kampene var meget intense. 

Skader

Desværre kunne man have de nye regler mistænkt for et alt for stort antal skader undervejs i turneringen. Ved de nye WKF regler bliver kæmperen ikke umiddelbart straffet, hvis man laver hård kontakt. Det vil være uholdbart for karatesporten herhjemme, hvis denne skadesprocent fortsætter, så vi må håbe at kæmperne fremover vil tage mere hensyn til hinanden, eller at dommerne giver advarsel på højere niveau.

Stævnelægerne havde således rigeligt at se til og undervejs i turneringen blev det til flere skader som krævede behandling. En rigtig grim knock out så vi også, hvor en kæmper var bevidstløs i et stykke tid. En ambulance blev bestilt og det var lidt chokerende at opleve, at der gik ca. en halv time før ambulancen nåede frem til hallen. Ved så alvorlig en skade må man gå ud fra at der er blevet bedt om at få en ambulance hurtigt frem. 

Stævnearrangørerne var gode til at lave en afdækning således at lægerne kunne have lidt arbejdsro. Publikum var blevet berørt af uheldet og klappede spontant, da Walther Kjøng senere oplyste at kæmperen var vågen og i god behold på hospitalet. 

 

Evaluering af Ishøj Kumite Cup

Ishøj Karate klub havde store forventninger til dette stævne. Stævneledelsen som bestod af Thomas Larsen, Dorte Pedersen og Charlotte Foged havde lagt rigtig meget arbejde i at få Ishøj Kumite Cup til at fremstå som et professionelt stævne. Det lykkedes til fulde bortset fra en væsentlig overskridelse af tidsplanen i går. 

Ellers så var stævne setup fuldstændig som ved de store internationale stævner og masser af hjælpere gjorde at informationsniveauet var meget højt. Det var rart at hallen var forbeholdt konkurrencedelen så man “slap” for at se og høre på børn, som “keder sig”. Stævnet ville ikke kunne lade sig gøre uden en masse frivillige som havde stillet deres arbejdskraft til rådighed. Ud over hjælpere fra Ishøj havde Greve og Taifu stillet med mange hjælpere, som havde brugt hele weekenden på Ishøj Kumite Cup.

Et tegn på et godt samarbejde, hvilket også er nødvendig for at kunne lave sådan et stævne. Med flere udenlandske kæmpere og flere til start i grupperne kunne man godt forestille sig, at stævnet på sigt ville blive et kategori 3 stævne. 

Godt arbejde af Ishøj og vi glæder os allerede til Ishøj Kumite Cup næste år.