Tekst og foto: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

 

Det danske karatelandshold vågnede i dag op til en flot dag uden nedbør. Dog koldt og med en del sne rundt omkring. Det virker ikke som om, at de her i Baku har det store sneberedskab, da der ligger godt med sne på fortove og veje. Det er et godt hotel vi bor på og de 5 stjerner svarer 100 % til  prisen på mad og drikke i restauranten. Heldigvis er der andre spisesteder omkring, hvor prisniveauet er helt anderledes. 

Uden for vores hotel står et par palmer og “fryser” i sneen. 

Efter morgenmødet kl. 0900 var det tid til lidt afslapning inden træningssamling kl. 14. Landstrænerteamet havde fået lov til at komme over i VM arenaen og træne i opvarmningssalen. På hovedtrappen op til hallen var der en del sne og det virker ikke som om at det bliver ryddet inden i morgen. Det tager ca. 5 minutter at gå over til hallen så det er rart, at vi ikke skal bruge tid på at køre i bus lige som vi brugte en del tid på under VM i Malaysia. 

Selve hallen er virkelig stor med masser af tilskuerpladser. Kamparealerne ligger meget tæt, så det bliver en intens opleve at se kampene. Tilskuerne har rigtig godt overblik i den runde hal, da de sidder højt oppe. Der var lidt koldt i hallen i dag så vi må håbe de fyrer lidt op inden i morgen. 

Da vi ankom var det franske landshold i gang med at træne. De fortalte os straks, at vi ikke måtte filme deres træning ligesom de fortalte at de havde reserveret måttearealet flere måneder i forvejen. Det viste sig dog at være en “hvid løgn”, da halinspektøren ikke kendte noget til det. Så træningen startede ud på almindeligt gulv indtil det franske landshold var færdigt. 

Under træningen blev der fokuseret på, at kæmperne skulle træne deres favoritteknikker og hjælpe hinanden med det. Til sidst skulle de op i det rigtige gear med fuld drøn på teknikkerne. Det så rigtig godt ud og alle virkede meget tændte. Kataudøverne gennemgik deres kata og landstræner, Tejs Damkjær, kom med gode råd undervejs. Den ensomme kata udøvere fra Island fulgte også træningen denne gang.

I morgen går det løs med stævnestart for vores kadetter. KarateNews er på pletten i hallen og vi glæder os til at dele oplevelserne med jer læsere hjemme i Danmark.