Foto: Jesper F. Andersen

Tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

Turen fra hotel til stadium foregår i store busser med politieskorte. Busserne bliver ledt gennem kryds af motorcykelbetjente, som holder anden trafik tilbage. Det minder en om, at vi er et andet sted i verden, hvor terror mod vesten er en større trussel, da vi kort befinder os i en region som optræner og huser terrorister. 

Internet……..(her skulle stå 50 bandeord). I VM arenaen er der fremragende aircondition, som bringer temperaturen ned på omkring 20 grader. Det må virkelig koste energi når temperaturen udenfor er over 35 grader. Men hvis de bare ville bruge en brøkdel af det budget på deres trådløse internet, så ville det glæde karatenews rigtig meget. En masse arbejde, som blev lavet i hallen i går, er ikke blevet opdateret korrekt, da internettet er meget ustabilt. 

Andreas Ekkert har lige været på i kata. Han lavede Bassai dai men tabte desværre sin første kamp og dermed ude af turneringen. Kæmperen Andreas tabte til ryger formentlig ikke videre så det kan virke brutalt, at man bruger 10 dage i østen til et VM og efter en enkelt kata så er det slut. Men niveauet er meget højt så det er betingelserne ved et karate VM, hvor de bedste karate  kæmpere fra hele verden er samlet. 

 

Kumite 

Sif er første kæmper i aktion. Hun kæmper uafgjort, men taber i ekstra kamp. Sif ude af turneringen. 

Amalie møder en kæmper fra Luxenborg og kæmper uafgjort. Anden kamp ender også uafgjort, men Amalie får alle flag og dermed sejren. I sin 2. kamp møder hun en kæmper fra Brasilien, som Amalie burde have vundet over. Amalie taber desværre 0-1 og dermed ude af turneringen. 

 

 

Christian taber sin første kamp 1-7 og ryger ud af turneringen. 

Frederik er oppe i et godt gear og vinder 1. kamp mod New Zeland 3-1. I sin anden kamp møder han en fra Norge, hvor kampen bølger frem og tilbage. Frederik kæmper dog klogest og vinder kampen 4-2. I sin 3. kamp møder Frederik en kæmper fra Kazakstan og taber denne knebent 0-1. Flot indsats af Frederik, som viste fin styring i sine kampe. 

Ludvig møder en kæmper fra Jordan og kommer hurtigt bagud  0-5 indenfor 30 sekunder mod en meget dygtig kæmper, som sætter 3 point ind på Ludvig både med spark og kast. Ludvig prøver, men kan ikke stille meget op og taber på point  før tid. En rigtig flot kamp af kæmperen fra Jordan der viser et meget stort udvalg af teknikker.  Mulighed for opsamling. 

 

 

 

 

Stadig stor ros til de danske tilskuere som virkelig er med til at støtte op om vores kæmpere. De kan høres i hele hallen. 

Sidste kæmpere i dag er Nanna og Johanna.

Nanna kommer aldrig rigtig ind i sin første kamp og har problemer med den rette afstand. En skulderskade har bevirket, at Nanna ikke har haft den optimale kamptræning, hvilket var med til at gøre udslaget i dag. Nanna tabte sin kamp og ude af turneringen. 

 

 

Johanna kæmper sin første kamp uafgjort i både ordinær og forlænget kamp. Johanna har lidt problemer med at få godkendte scoringer ind. Johanna har dog udvist væsentlig mere angrebsvilje så hun vinder med alle dommerstemmerne. 

I sin 2. kamp møder hun en fra Slovenien og her er hun virkelig oppe i et andet gear og får sat 5 scoringer ind med hænderne. Hun vinder 5-0. 

I 3. kamp møder Johanna en kæmper fra Slovakiet og kampen er lige i lang tid. Kæmperen fra Slovakiet har ikke så meget at byde på, men så hiver hun et baglæns cirkelspark op som rammer Johanna og det holder tiden ud. Johanna taber 0-3. 

Kæmperen fra Slovakiet slår en tysker efter samme opskrift og Johanna er i opsamling. Her kæmper hun uafgjort i første kamp, men taber den nye kamp knebent. Flot top 8 til Johanna.