Karate Association Denmark (KAD) var repræsenteret med fem katakæmpere i alderen 13 år til  50+ ved Shôtôkan-stævnet Ippon Cup, der blev afholdt i Berlin den 14. september. Stævnet er, som navnet antyder, meget traditionelt med udelukkende shobu ippon-klasser i kumite, hvilket betyder, at man kun kæmper til et point i rigtig samuraiånd. Afvikling af kata-klasserne sker også ud fra kriterier, som er lidt anderledes, end vi er vant til inden for den almindelige konkurrencekarate. 

Arrangørerne bag stævnet var det tyske forbund AJKA-Germany, og som udgangspunkt var alle forbund og organisationer velkomne, så længe deres hjerte brænder for den traditionelle ippon-ånd. Stævnet var da også repræsenteret bredt, og der deltog syv lande og ca. 150 kæmpere, så det hele kunne afvikles over en dag.

Selve stævneafviklingen og den adfærd, folk udviste, var ligesom for 30 år siden, og det var sjovt at opleve, efter vi nu i mange har været omgivet af mere moderne principper og omgangsform, men man kunne ikke undgå at bemærke den gennemsyrede karate-dô, som jo i bund og grund er grundstammen i traditionel karate. 

Laura Helsted, der netop er rykket op i kadetgruppen, vandt en overbevisende guldmedalje. 

foto6-imp

Marie Berg Wildenrath og Emil Landmose gjorde hende kunsten efter og vandt guld i deres respektive klasser, piger 13-14 år og drenge 13-14 år. 

Stine Skov, der er anciennitetsmæssigt var den yngste i KAD-truppen, vandt en meget flot sølvmedalje i samme gruppe som Marie.

Alle vores unge kæmpere fik meget ros af dommerne for deres seriøse indstilling og den måde, de kæmpede deres kata på 

Men stævnets højdepunkt, set fra de danske deltageres synspunkt i det mindste, var nok holdkata. 

Stine, Marie og Laura havde ingen modstandere i deres egen aldersgruppe og mødte i stedet vinderen af seniorherrer, et ungarsk hold der tidligere har vundet mange medaljer i seniorrækken. Pigerne vandt alligevel en sikker sejr.

Søren Helsted stillede op i mastergruppen, der ved dette stævne hed 36+, og endte som nr. 4.

Holdet blev godt støttet af Janne Bruun som coach samt otte forældre i supportgruppen.

Stævnet var for KADs vedkommende lagt ind som forberedelse til EM, som afvikles 18-20. oktober i England, så formen er ved at være der, og det tegner godt.

Tekst/foto: Malene Kirkeby