Af Claus K. Pedersen 5.Dan, cheftræner i Kenpodanmark

Holstebro Kenpo studio var weekenden den 24. september vært for et 1-dages seminar med de to irske brødre, Richard og John Burgess, begge to 6. dan i American Kenpo Karate. De var i Danmark for første – og eneste – gang siden 1999, hvor de begge deltog i EM.

Edward Downey er cheftræner for Kenpodanmark og EKKA. Burgess brødrene er hans højst graduerede elever. De er i Kenpo kredse nok mest kendte for deres høje tekniske standard samt deres ekstremt hurtige hænder.

Seminaret startede lørdag morgen med deltagere fra Kenpodanmarks 3 klubber, Haderslev, Fredericia og Holstebro. Der var 23 deltagere.

Første træningspas fokuserede på Kenpos grundteknikker og selvforsvarsteknikker, hvor de 2 instruktører viste forskellige versioner af disse.

I næste træningspas var der fokus på forskellige lock-flows og hvordan modstanderens størrelse påvirkede udførelsen af teknikkerne.

Sidste træningspas lagde vægt på, hvordan man kan udvide selvforsvarsteknikkerne med ekstra bevægelser. De ekstra bevægelser er det, som vi i Kenpo kalder “extensions”.

 

 

Dagens træning bød på mange nye (og lettere smertefulde) indtryk, specielt for de elever, som aldrig har trænet med Burgess brødrene før.

Deres indgang til Kenpo træningen er ekstemt teknisk i forhold til mange, men samtidig også meget dynamisk.

Efter dagens træning, som blev afsluttet med hyggeligt, socialt samvær og lidt godt at spise på Tante Anna, var alle enige om, at det forhåbenligt ikke er sidste gang, at vi får æren af at træne sammen med Burgess brødrene.