I disse dag afholdes der EM i Karate på Malta samt WUKF Kobudo World Cup. KarateNews vil de kommende dage dække stævnet, som også har deltagelse af det danske UKDK karatelandshold. Stævnet er som sædvanlig i WUKF regi kæmpestort med 14 tatamier.

WUKF er gode til at tiltrække diversiteten i karate, da bl.a. katakatakonkurrencen er opdelt i alder, som spænder fra børn til veteraner. Derudover er kata også opdelt i stilarter – ligesom der en åben klasse. I kumite er der også klasser for alle aldersgrupper.  WUKF favner dermed de mange børn, voksne og seniorer, som i dag udgør langt størstedelen af karateudøvere i verden.

Som noget nyt i år er der også World Cup i Kobudo. Flere traditionelle stilarter dyrker også Kobudo og har gennem WUKF dermed mulighed for at samle deres stævneaktivitet ved et stævne.

Stævneledelsen har lagt vægt på, at de vægter god og venskabelig optræden, selv om der kan være en masse følelser på spil for kæmpere og coaches. Det var vores indtryk, at netop de traditionelle karatedyder med respekt og ordentlighed prægede stævnet fra start.

Link til kampprogram

Link til livestream