Tekst redaktør Jesper F. Andersen

Foto Jesper F. Andersen

 

 

 

Dag 2 i Malaysia

Dag 2 er forbi i Malaysia for en stor dansker delegation, som nu tæller over 40 personer inkl. kæmpere, forældre og trænere. Det er et imponerende setup, som indenfor det sidste år er blevet forbedret på flere områder. Det er kun muligt pga. en entusiastisk interesse fra forældre, udvalg og trænere, som alle kan se den glæde og tilfredsstillelse det er, at have en stor gruppe unge mennesker afsted til en slutrunde. 

De sociale relationer der bliver skabt på kryds og tværs af klubber og stilarter, er med til at gøre kæmperne mere trygge og styrke det sammenhold, som er så vigtig en forudsætning, for at have mulighed for at opnå en medalje til et EM og VM. 

I dag stod den på træning fra kl. 14 til kl. 16. Pga. ekstrem varme (omkring 35 grader) blev træningen i dag afkortet til ca. en time, da trænerteamet så, at udøverne var godt “røde i hovedet” efter kort tid. Der blev drukket temmelig meget vand og flere udøvere løb tør for vand under træningen, hvorfor trænerne gav strenge ordre om at have mere vand med dagen efter.

Vandet kan desværre ikke drikkes fra vandhanen pga. bakterier. Endvidere blev det opfordret til at medbringe toiletpapir, da der af en eller anden årsag sjældent er toiletpapir på toiletterne. I stedet er der en slags håndbruser ved siden af toilettet. Det bevirker, at der ofte er temmelig vådt på gulvet og på toiletbrættet, hvilket afstedkommer hurtige spekulationer omkring hvor væsken stammer fra.  

Dagens træning

Turen til træningsanlægget foregik i taxa, da det af en eller grund var urimelig dyrt at bestille bus hjemmefra. Det kostede vist nok 20.000 kr. at bestille en bus til træning i dagene op til turneringen, hvilket ville være dyrt selv i Danmark. Prisniveauet i Melaka er faktisk ikke så lavt som man kunne forvente, og særligt på vores hotel ved de godt hvad de skal tage for alt, lige fra mad til drikkevarer. 

Til dem der har været i Thailand er prisniveauet meget anderledes her (læs meget dyrere i Melaka). 

En stor del af befolkningen er muslimer og en mindre del er hinduer og kristne. En taxa chauffør, som var hindu, fortalte at familiemønstret generelt var, at manden i forholdet ofte var eneste forsørger, men at der var ved at ske en “opblødning” forstået på den måde, at flere kvinder også havde arbejde. Lønningerne var ikke høje og skattetrykket ret lavt set i forhold til Danmark. 

Det tog godt 20 minutter i taxa fra hotel til træningsanlæg, hvilket var lidt længere end forventet. Men selvfølgelig også en stor opgave for WKF at tilbyde træning til så mange nationer. Da vi ankom til træningsanlægget, som var tip top med 4 kamparealer udlagt, var Egypten i gang med at træne. Efter få minutters observation var det tydeligt at WKF VM samler de ubetingede bedste karate udøvere i verden, da niveauet var meget højt både indenfor kumite og kata. 

Trænerteamet taler til landsholdet

Udøverne var virkelig tændte under dagens træning

 

 

Landstræner Bo Pedersen mente undervejs lige at den psykiske del skulle trænes, hvorfor der blev trænet en øvelse hvor vilje, kiai og positiv aggresivitet blev trænet. 

Til sidst i træningen blev kæmperne samlet til et fælles kampråb, som Jonas Pallesen, fra sportskarate stod for. Det var rimelig kort, men meget sigende :)

VM under 21 år 2011 i Malaysia

 

Efter træningen blev der drukket resten af vandet og der blev strukket godt ud. Trænerteamet kom med nogle opfordringer til kæmperne mht. morgendagens træning, hvor de fik opgaver inden for b.la. afstandbedømmelser. 

Og der blev drukket og drukket under træningen

En enkelt kata udøver fra Island har fulgtes med den danske gruppe, da hun ikke har nogen med fra Island. Der bliver taget rigtig godt imod hende og vi må håbe, at hun føler sig lidt “dansk” trods løsrivelse. 

En svedig kata udøver fra Island

Efter udstækning var der lige tid til lidt at sole lidt for enkelte udøvere. En god reklame for en evt. sports BH, da der ikke er meget “fedt” på de kvindelige udøvere pga. en super træningstilstand. 

Træningen gik rigtig godt trods varmen. Kæmperne og trænere virkede meget opsatte og der var en god “træningsånd” under træningen. Kæmpernes niveau, vil jeg umiddelbar vurdere som noget højere end i forhold til EM u/21, som blev afholdt i starten af 2011. Så det bliver spændende at følge kæmpere gennem turneringen, som på den rette dag vil være i stand til at gå hele vejen til medaljerækken for fleres vedkommende. 

Selv om vi er i god tid i forhold til turneringsstart er der masser af aktiviteter i den danske delegation. Der  er samlinger med kæmpere og forældre 2 gange om dagen, der checkes udstyr, og eliteudvalget har haft møder. Så tiden udnyttes optimalt. I morgen skal vi i forbindelse med træningen runde den hal, hvor stævnet afvikles, således at de kæmpere der skal først på, kan få et billede af de omgivelser der venter under turneringen. På gensyn i morgen.