Foto: Tonni Norslev/Tekst: Lars F. Andersen

 

 Dansk Karate Unions DM i kata 2011 blev afholdt i Farum. Der var et stort fremmøde af tilskuere og derfor en fantastisk stemning. Stævnet er et rent Kyokushin kata stævne, der afholdes over 3. runder. I 1. runde blev der trukket lod mellem følgende kata: Gekisai Dai, Yantsu, Tsuki No Kata, Saiha(Saifa) og Gekisai Sho.

 

Malene Houggaard

 12 x Danmarkmester og ny Europamester Christina Petersen

Det var kvindeklassen, der startede først. Her lagde Malene Hougaard ud med en flot yantsu. Der blev vist mange flotte kata, men det var i sær Tine Marcher og den nykårede kata europamester Christina Petersen der viste klasse.

I 2. runde sås det samme mønster Christina Petersen var helt i front med en flot Sushiho. Efterfulgt af Malene Hougaard og Tine Marcher, der begge udførte Seienchin. Tina Dettman udførte den advancerede Kanku kata og begynder at hale ind på de andre.

Da 3. runde gik i gang stod det klart at Christina Petersen skulle lave fejl for ikke at vinde sit 12. DM i kata, men der var stadig stor spænding om 2. – 3. og 4. pladserne. Malene Hougaard valgte at gå ned i sværhedsgrad og vise Tsuki No Kata, dette gør at middelkarakteren er lavere, men Malene scorede højt med Tsuki No Kata. Tine Dettmann valgt den advancerede Seipai Kata(Kyokushin Seipai adskiller sig meget fra Goju-ryu Sepai, bla. med en lang række svære sparke kombinationer). Tine Marcher startede Kanku flot, men lavede fejl og blev diskvalificeret (Shikaku). Kvindeklassen blev afsluttet med at Christina Petersen lavede sin favorit kata Seienchin til en sikker guld medalje.

1. plads: Christina Petersen, Glentevej 2. plads: Malene Hougaard. Nansensgade, 3. plads: Tine Dettmann, Roskilde. 4. pladsen gik til Charlotte Gundertofte, Svendborg.

 

 

I herreklassen stillede sidste års sølvvinder Michael Meiniche desværre ikke op, da han var taget til Japan for at støtte de danske kæmpere ved VM i Fuldkontakt. Der var dog stadig et stærkt fremmøde. De to “gamle” katakombetanter Franz Rasmussen fra Farum og Michael Eibye fra Ballerup stillede begge op.

 

 

 

 

13 x Danmarksmester i kata Franz Rasmussen


Michael Eibye altid i top!

 

 

I den 1. runde med de obligatoriske kata lagde Henning Fabricius ud med at lave en rigtig flot Saiha. Henning havde udviklet sig meget siden jeg sidst så ham. Franz Rasmussen og Michael Eibye trak begge Gekisai Sho og udførte begge kataen meget flot. Franz var dog en hårbredde skarpere efter min mening. Jacob Alexa som gjorde det rigtigt godt i 2010 fulgte efter med en flot Saiha kata. Allan Døcker Christensen var også helt i top med en flot Tsuki No Kata. Der blev vist mange andre flotte kata og der var stadig hård kamp om guld, sølv og bronce efter 1. runde.


Henning Fabricius

Rasmus Rasmussen

2. runde startede med at Henning Fabricius udførte en flot Seienchin. Den unge Rasmus Rasmussen fra Gråsten valgte at lave Seienchin, flot men manglende gejst. Rasmus skal nok ryge helt til tops i årene der kommer. Michael Eibye lavede en flot Seienchin med stærke stillinger. Franz Rasmussen valgte også at lave Seienchin med nogle elegante bevægebaner. Jacob Alexa lavede en god Sushiho. Allan Døcker Christensen var stadig med i front med Seienchin. Niels Hansen var også stadig med i kampen.

 


Allan Døcker Christensen

Ved starten af 3. runde lå Franz Rasmussen på 1. pladsen, men kunne godt indhentes af Michael Eibye. Kampen om 3. pladsen stod mellem Allan Døcker Christensen, Niels Hansen, Jacob Alexa og Rasmus Rasmussen. Både Franz Rasmussen og Michael Eibye valgte at udføre Sushiho. Der var tale om to flotte kata, men Franz scorede højere. Kampen om 3. pladsen blev afgjort til fordel for Allan Døcker Christensen som udførte den svære Seipai kata. På 4. pladsen sås Niels Hansen med Seienchin. Franz Rasmussen vandt herved sit 13. DM i kata – Sådan!

 

1. plads: Franz Rasmussen, Farum, 2. plads: Michael Eibye, Ballerup, 3. plads: Allan Døcker Christensen, Nansensgade, 4. plads: Niels Hansen, Farum.

 

DKU Kata Danmarksmestre 2011

Et rigtigt godt stævne. Dog en skam at man ikke ser Mas Oyama Sosai’s egen Garyu kata. Det kommer dog til at ske i 2012 hvor Ballerups egen Jacob Alexa har lovet KarateNews at vise kataen. Garyu indeholder en lang række meget svære kombinationer bla. Ushiro Mawashi Geri og  Kyokushin’s udgave sochin dachi.

 

Jacob Alexa