FullSizeRender (3)

United Karate Of Denmark har gennemført den første dommeruddannelse. Der var stor interesse for uddannelsen, hvilket blev afspejlet i, at 38 dommerkandidater var mødt op til uddannelse indenfor den traditionelle og generelle del af karate i UKDK.

Størstedelen af deltagerne var erfarne karateinstruktører og karateudøvere, hvoraf en del havde dommererfaring fra eget stilartsforbund. I UKDK er kravet, at man er min. 1. dan og fyldt 20 år for at kunne påbegynde dommeruddannelse.

Denne dommeruddannelse er meget interessant, da den blev gennemført med deltagelse af forskellige karatestilartsorganisationer, som var samlet for første gang i mange år. Særlig glædeligt var det, at Bornholm var repræsenteret ved Rønne Shotokan Karate Do Kai. Gårsdagens dommeruddannelse går derfor over i historien da organisationer, der hidtil har været adskilt, nu indgår i et samarbejde.

Uddannelsen bestod af teori, praksis og skriftlig test  fra kl. 09.00 19.00. Dommeruddannelsen blev ledet af Server Cucu, Vice President referee comission WUKF.

IMG_4663

FullSizeRender (2)

Alle bestod uddannelsen, og blev udnævnt national junior judge. Ved det kommende Danmarksmesterskab i UKDK den 5. marts vil flere af dommerne skulle dømme for første gang i UKDK regi.

Dommerudvalget i UKDK  består af 4 erfarne karateinstruktører. De har i forvejen en solid dommeruddannelse og dommererfaring, men gennemgik for god ordens skyld også uddannelsen for at skabe de bedste betingelser for det fremadrettede arbejde. Dommerudvalget vil fremadrette være bemyndiget til at uddanne og udnævne dommere i UKDK og blev udnævnt continental judge. Søren Helsted blev udnævnt til continental referee.

FullSizeRender (1)

Dommerudvalget i UKDK består af Jesper Grann, Kenneth Holtz, Jesper F. Andersen og Jesper Markvardsen

IMG_4664 IMG_4667

 

,