Sommerlejr på Bosei 2017:
26. – 28. Maj afholdt Shuri Ryu Danmark sin traditionelle sommerlejr på Bosei Idrætshøjskole ved Præstø. 75 karate kaer fra hele landet sat havde hinanden stævne i de naturskønne omgivelser og endnu en gang smilede vejrguderne til lejren med høj sol og ikke en sky på himlen.
Fredagen bød på indkvartering, velkomst og fælles træning af Kyoshi Vitus Bilking 8. dan, Shihan Niels Larsen 7. dan, og Shihan Arne Nielsen 6. dan. En god og spændende start på lejren med fokus på bevægelse, forspænding og kropskontrol. Derefter var det tid til en bid brød samt socialt samvær med gamle venner og nye bekendtskaber.

 

Lørdag var løb den ene af årets Nationalgradueringer af stabelen, hvor 6 kæmpere var på gulvet for at vise deres værd, heraf Jens Nielsen til 3. Dan. Gradueringen vekslede mellem fysiske elementer, teknik og teoretiske spørgsmål for at komme hele vejen rundt om de deltagendes viden og kompetencer.

En nyt tiltag på årets lejr var en træningsturnering, hvor man dels kunne træne kamp, dels kunne de højere grader træne deres dommergerning. Det var et godt indslag som afgjort tåler gentagelse til næste år.

Lørdag aften var der overrækkelser, og Jens Nielsen kunne krone sit hårde arbejde med en velfortjent 3. dan. Aftenens højdepunkt var Shihan Niels Larsens tale til Kyoshi Vitus Bilking, som i en menneskealder har været et midtpunkt for Shuri Ryu Karate i Danmark og såmænd også internationalt. Kyoshi fik et signeret eksemplar af vores første færdige kompendium for stilarten på Dansk med hele stilartens pensum beskrevet. Efter talen var der stående ovationer og aftenen sluttede med hyggeligt samvær med musik og sang.

 

Søndag gik ligeledes med god træning før Sensei Lars Kjeldsen traditionen tro lukkede lejren med en fysisk træning indeholdende megen sved og kote aite, før alle ønskede hinanden tillykke med en vellykket lejr og på gensyn til næste år.