Foto/tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

 

Mandag den 30. april var Kai sensei fra JKS i Tokyo på besøg i Taifu. Kai sensei havde undervist på spring camp i JKS og vores venskabsklub Hørsholm karateklub, havde givet os muligheden for at blive undervist af Kai sensei. Der blev undervist på de forskellige hold startende med børnehold, kamphold og til sidst voksenhold. Kai sensei træner på hovedskolen i Tokyo under Kagawa sensei og er tidligere holdkaptajn på  teikyo universitet (kagawa-senseis universitet). Det er nogle hårde kæmpere der træner på universiteterne i Japan og de har alle fået en lang grundskole i kihon, kata og kumite.  Kai sensei har som kæmper  opnået følgende resultater:

the 3rd World Junior & Cadet Karate-do Championships in 2003
Cadet Male Individual Kumite -75kg: 1st place
 
the 7th Asia Junior & Cadet Karate-do Championships in 2005
Junior Male Individual Kumite -75kg: 1st place
Junior Male Team Kumite: 1st place
 
the 8th Asia Junior & Cadet Karate-do Championships in 2006
Junior Male Individual Kumite -75kg: 1st place
 
the 6th World University Championship in Wroclaw, Poland in 2008 (FISU: International University Sports Federation)
Male Individual Kumite -75kg: 1st place
 
the 52nd All Japan University Karate-do championship in 2008
Male Team Kumite: 1st place

Under dagens træning i Taifu blev der trænet kihon, kata og kumite. Vigtigheden af korrekt brug af hofte samt kime i benstillinger var gennemgående på alle hold. På kampholdet kæmpede Kai sensei selv med og her var tydeligt at se den særlige japanske kampstil som består i at komme lige frem med maksimal hurtighed. Landsholdet i Japan mødes en gang om måneden til træning fredag, lørdag og søndag under Kagawa sensei. Uanset stilart træner alle samme kihon og grundkata inden der trænes kumite. Landsholdet i Japan er stort og f.eks. er der 5 seniorer som kæmper i minus 84 kg., hvor Kai sensei ligger. Indenfor kata er Japan suveræne og i kumite når de altid langt i turneringerne. 

Sidste træning var med voksen holdet. Her blev måtterne hevet af og der blev trænet 100 % traditionel Shotokan karate. Kai sensei gennemgik også her kime i benstillinger samt korrekt brug af hofte ved henholdsvis parade og stød. Kihon ippon kumite blev gennemgået med korrekt afstand og timing. Til sidst blev der trænet Bassai-dai. En god aften for alle på voksenholdet, som havde besøg helt fra Sverige af en meget ambitiøs udøver. Derudover var der besøg fra vores venskabsklubberne i Hørsholm og Herlev.

Det var en udbytterig træning for alle hold og Taifu takker JKS Danmark for muligheden for at træne under Kai sensei. Der vil senere på KarateNews komme et uddybende interview med Kai sensei.