Karate Association Denmark (KAD) deltog fra den 5. til den 7. april 2013 i W.S.K.U. World Shotokan Karate Championships, som dette år blev afholdt i Istanbul, Tyrkiet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

W.S.K.U. refererer til WKF, men alle enkeltpersoner og klubber er velkomne som medlemmer af W.S.K.U. uanset organisatorisk tilhørsforhold og KAD var af W.S.K.U.’s generalsekretær Ercument Tasdemir blevet inviteret til at deltage. 

I stævnet, hvor der var klasser for alle aldersgrupper, var 45 lande repræsenteret med i alt ca. 2000 kæmpere og over 2900 starter. Der var en klar hovedvægt af nordafrikanske, mellemøstlige, centralasiatiske og arabiske lande som Saudi-Arabien, Iran, Irak, Marokko, Uzbekistan, Rusland og Azerbaijan foruden selvfølgelig værtslandet Tyrkiet selv. Der udover var der kæmpere fra for eksempel Italien, Venezuela, Grækenland, Schweiz, England, Tjekkiet, Rumænien, Norge og Sverige.

”Tre på stribe”

Søren Helsted kæmpede sig hele vejen igennem en stærk katamastergruppe bestående af erfarne sensei i alderen 51-55, før han kunne stå med en velfortjent guldmedalje i hånden – Sørens første VM-guld og en helt utrolig bedrift efter adskillige år med den ene knæoperation efter den anden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kenneth Holtz måtte også forbi mange stærke kæmpere i sin gruppe, kata 41-45. Der blev kludret en del ved afviklingen af hans klasse – bl.a. blev han stoppet halvvejs inde i en kata, da man opdagede, det var de forkerte kæmpere, som var blevet kaldt ind på arealet. Men nerverne holdt, og guldet var hjemme efter en flot udført Unsu i finalen. Kenneth er dermed regerende verdensmester i både W.S.K.U. og WUKF.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malene Kirkeby var pga. manglende modstandere i sin egen aldersgruppe blevet rykket ned til masterkvinder 35-40, hvor hun mødte modstandere fra bl.a. Grækenland og Tyrkiet. Der var et nervepirrende koncentrationssvigt i første runde – en påmindelse om, hvor vigtigt det er trods næsten 15 års erfaring med konkurrencedeltagelse konstant at arbejde med det mentale aspekt og kontrol over stævnenerver og ikke kun med teknik og fysik. Det sædvanlige fokus og budô-udstrålingen, som hører til Malenes kendetegn, var tilbage i de næste runder, og så var guldet hjemme. Malene er i forvejen regerende WUKF-verdensmester i sin aldersklasse og er nu oppe på fire VM-topplaceringer i hhv. WUKF-, W.S.K.U.- og WUKO-regi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michael Hansen stillede op som master i både kata og kumite, men nåede trods en flot præstation særligt i kata ikke frem til finalen. 

Susan Ebak deltog i kata for seniorer og opnåede en flot top 8-placering – resultatet af mange hårde træningstimer i de forløbne år. Vi venter os meget mere af Susan i fremtiden.

Janne Bruun var med som coach og gjorde en uvurderlig indsats i det noget kaotiske stævne, som var præget af modstridende oplysninger om de faktiske regler og en noget uregelmæssig stævneafvikling.

Alt i alt var det en fantastisk oplevelse, der samtidig var led i KAD-truppens forberedelse til WUKF VM for senior og master, som afholdes i Rumænien til juni. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osu

Malene Kirkeby