Den 21. til og med den 23 marts afholdt Grandmaster Robert Bowles det årlige Internationale Shuri Ryu Seminar på hotel Hilton I Fort Wayne. 

Fra undervisningen-imp

Fra undervisningen

 I år havde Shihan Niels, Sempai Phillip Nielsen, og Sensei Henrik Vandrup taget turen over til Seminaret og det blev en spændende oplevelse for alle.

Fredagen startede med gennemgang af Shuri Ryu’s pensum herunder kata samt Ippon Kumite med mulighed for at stille spørgsmål til de enkelte øvelser. Derefter gennemgik Hanshi Robert Bowles 10. dan Shudoso, som er en kata udviklet af Grand Master Robert A Trias som grundlagde stilarten. Det var spændende at stifte bekendtskab med kataen, som er i famile med katater som Sanchin og Tensho og som sådan en åndedrætsform.

 1521207_428822813921254_344719330_n-imp

Derefter underviste Hanshi Herb Johnson 9. dan  i Shorei – Goju ryu i ”sticky hands” – rigtig spændende træning og gjort på en systematisk og god måde, så man fik rigtig meget med hjem.

Endelig underviste Kyoshi Eddie Bethea 9. dan Shorin ryu i kata og applikationer – også en spændende og medrivende undervisning i hvordan de ting vi træner i vore kata kan få liv også i praksis.

Træning foregik i en god og seriøs atmosfære og det var rart møde og lære nye folk at kende i systemet, hvor vi følte os meget velkomne.

 10001518_428684070601795_577673991_n-imp

Lørdag foregik var træningen delt op, så de forskellige chefinstruktører og instruktører i det hele taget tilbød forskellige klasser som man kunne deltage i. Der var  både våbentræning, Træning i forskellige typer kamp samt træning af Hsing I elementer. 

Jeg selv Deltog bl.a. i Shihan Troy Price 7. dan klasse. Shihan Price som jo kommer til sommer på Bosei var en hvirvelvind af teknik, bevægelse og effektivt selvforsvar, så det var en fornøjelse at prøve kræfter med hans spændende indgang til kamp.

Om aftenen var der festmiddag, og der fik vi så den glædelige meddelelse at Shihan Niels Larsen blev udnævnt til Chefinstruktør for international Shuri ryu. Det må siges at være et klap på skulderen både til Shihan Niels men også til dansk Shuri ryu som nu har 2 Chef instruktører i systemet. En stor og velfortjent anerkendelse af Shihan Niels og hans virke i Shuri Ryu. 

Shihan Niels blev også optaget som medlem i ”Robert Bowles International Budo Society”

Søndag foregik ligeledes med forskellige tilbud, hvor vor nyudnævnte Chefinstruktør underviste i parader og i hastighedstræning. En spændende og udfordrende time. Derefter deltog vi alle i Hanshi Bowles lektion i Hakku Tshuru 5 –  en traneform som kommer fra Hvid Trane kung fu. Rigtig spændende, men også anderledes end de forme vi almindeligvis går og laver.

Alt i alt var det en rigtig spændende weekend, både hvad angår træningen, men også mødet med andre Shuri folk.

Hanshi Bowles, NL, Sheridan og Wallace 2-imp

Hanshi Bowles, NL, Sheridan og Wallace

Tekst/Foto: Henrik Vandrup