Af Mads Philipsen, Jushinkan Sønderborg
I weekenden 30 og 31. August 2013 blev der afholdt Jushinryu fællestræning i Sønderborg, hvor der efterfølgende kunne tilføjes endnu to navne til listen over sortbælter i Jushinryu jujitsu. Niklas Hvidberg og Mads Hvarregård Kærsig. De to unge talenter har trænet fast sammen siden 2010. Niklas startede sin træning i Brønderslev tilbage i 2002, men blev grundet rygskader, nødsaget til at stoppe træningen i 2005 og holdt pause indtil 2010 hvorefter en helt anden og mere fokuseret træning startede, Mads var nemlig i mellemtiden startet i Jushinkan Brønderslev. Mads startede i 2007 og havde grønt bælte i 2010. Mads og Niklas har ligesom deres instruktører været tæt knyttet og har fulgtes ad til alle efterfølgende gradueringer.

De satte sig egentligt begge et mål i sin tid om at nå 1. dan, men er heldigvis efterfølgende blevet overbevist om at det sjove ikke slutter ved 1. dan og har begge ambitioner om flere dan grader. De er klar over at 1. dan er noget helt specielt – men at træningen jo fortsætter på den anden side, og Niklas, udtrykker det i bedste Nordjyske ånd – “Jeg syntes egentligt ikke, at have fået sort bælte er noget specielt!”

 

foto-imp-imp

Niklas har altid været meget fascineret af kampsport, og har holdt fast i den lille klub i Brønderslev – da det dog er noget specielt med to 6. dan instruktører, til den daglige træning, noget som man ikke oplever hvor som helst.

Mads startede sin kampsports allerede som barn, hvor han startede med at træne Karate, i Pandrup Karate klub, men klubben lukkede desværre, og Mads prøvede efterfølgende forskellige kampsports klubber rundt omkring i Nordjylland indtil han mere eller mindre tilfældigt faldt over klubben i Brønderslev, her blev han lige med det samme bidt af den ånd, entusiasme og gejst der er i klubben, så her er han blevet.

Ud over den entusiasme og gejst, som både Shihan Sørensen og Shihan Simonsen har, syntes Mads at det især er rart med den uformelle tone som der er i klubben, og bemærker ligeledes at de to Shihan’er er vidt forskellige – men har indbyrdes mange kvaliteter. Og det er vi vist mange, som vil give ham helt ret i. Både Mads og Niklas lavede en rigtig flot graduering. Stort tillykke herfra.