Flotte danske resultater ved IV. Kesl Cup 2012 i Prag
Samlet resultat: 3 guld, 3 sølv og 3 bronze

Artikel af Malene Kirkeby
Fotos af Henrik Ole Rasmussen

Fem katakæmpere fra Karate Association Denmark (KAD) og en ditto fra Taifu Classic Karate deltog sidste weekend i januar i IV. Kesl Cup, som blev afholdt i Prag. Stævnet har heddet Prag Open de seneste år, og der er tradition for dansk deltagelse – og desuden for dansk medaljehøst.

Som noget nyt blev stævnet afholdt efter både WKF- og WUKF-regler, idet kata for børn op til 14 år blev afholdt efter WUKF’s pointsystem, mens kadetter, seniorer og mastere stillede op efter WKF-regler.

KAD stillede med to seniorer, Kenny Bruun Rasmussen og Josephine Bruun, og tre mastere, Søren Helsted, Kenneth Holtz og Malene Kirkeby. Taifu Classic Karate var med på turen i skikkelse af Jannik Østergaard, der er master.

 

Karate Association Denmark holdet.

 

Resultaterne i de individuelle klasser
Josephine Bruun kæmpede sig med Jion, Nijûshiho og Gojûshiho Sho vej til finalen i dame seniorklassen og vandt sølv.

Kenny Bruun Rasmussen gik hele vejen i sin seniorklasse og vandt guld, idet han lavede en flot Enpi i finalen. En meget flot præstation ikke mindst i betragtning af, at Kenny har haft to års pause fra stævnedeltagelse.

Søren Helsted mødte i finalen, herrer masterklassen for 51+, den tjekkiske stævnearrangør og 8. dan Karel Kesl (som stævnet er opkaldt efter). Begge udførte Gojûshiho Sho, der var rigtig gode på hver deres måde. Det er interessant, hvor forskellige ting der kan fokuseres på, når man træner kata. Hvor Søren lægger meget vægt på budô, dvs. på virkelig at kæmpe kataen, var Karel Kesl lidt mere teknisk betonet omend mindre udtryksfuld. Afgørelsen faldt ud til tjekkens fordel, så det blev sølv til Søren.

Søren Helsted

Søren deltog også i masterklassen for 40+ og udførte her en Nijûshiho, som var meget kraftfuld og fuld af budô-ånd. Han tabte dog til en tjekke og var dermed ude af klassen.

Kenneth Holtz kæmpede sig med sine som altid stilrene og kraftfulde kata, denne gang Jion og Nijûshiho, frem til finalen, hvor han trods en meget flot Unsu måtte se sig slået af en tjekke, der lavede Enpi. Generelt var vores indtryk, at dommene var fair, men netop denne afgørelse kunne vi ikke forstå.

Jannik Østergaard opnåede to bronzemedaljer i henholdsvis senior og masterklasse 40+, idet han blandt andet udførte Enpi, Kankû Sho og Unsu. Opsamlingskampen i masterklassen vandt han trods en temmelig kreativ fortolkning af Gojushiho Sho… eller var det Dai ;-)?

Malene Kirkeby vandt ligesom de foregående to år guld i klassen master 35+ og fik samtidig afprøvet Kankû Sho, som hun er ved at træne op til konkurrencebrug.

”Best of the best”
Noget nyt ved dette års stævne var en særlig sortbæltekategori, hvor begge køn og alle alderskategorier mødte hinanden. Det var en broget skare af forskellige højder og drøjder, der stod klar ved arealet, da klassen skulle startes.

 

Kenneth Holz

Kenneth vandt sin første runde med Nijûshiho og slog dermed guldvinderen fra dame senior. I anden runde mødte han vinderen fra herre senior (altså Kenny), som han slog med Tekki Sandan. Malene vandt ligeledes – med Sôchin – sin første runde, hvor hun mødte en herre fra Tjekkiet. I anden runde tabte hun trods en udmærket Unsu 1-2 til en dygtig tjekkisk kæmper, der havde vundet sølv i herre senior. Det lykkedes heller ikke Kenneth at rydde ham af vejen, idet han også tabte 1-2 til ham. Mere om denne kæmper senere.

Kenneth og Malene gik begge i opsamling, hvor de mødte hinanden. Kenneth var i sit eksperimenterende hjørne og udførte Tekki Shodan, mens Malene lavede Kankû Sho og endte med at få bronzemedalje, til trods for at Kenneth klart var den der lavede flest kiai (hele tre i Tekki Shodan…).

 

Josephine Bruun

Josephine, der havde slået den ene efter den anden i sine indledende runder, skulle møde Kenneths og Malenes banemand i finalen. Hun var løbet tør for avancerede kata og måtte ”nøjes” med Bassai Dai, som hun udførte stærkt og overbevisende. Hendes modstander havde åbenbart heller ikke flere avancerede kata tilbage og udførte Enpi. Den lavede han rigtig godt, men afgørelsen faldt alligevel ud til fordel for Josephine, der dermed stod tilbage som sejrskvinden i denne ”best of the best”-kategori. En meget flot præstation.

Samlede resultater:

Josephine Bruun: GULD i åben sort m/k og SØLV i senior

Kenny Bruun Rasmussen: GULD i senior

Malene Kirkeby: GULD i master 35+ og BRONZE i åben sort m/k

Søren Helsted: SØLV i master 51+

Kenneth Holtz: SØLV i master 40+

Jannik Østergaard: BRONZE i senior og BRONZE i master 40+