Skrevet af Lisa M. H. Kristiansen

I St. Bededagsferien fik Holstebro Kenpo Studios medlemmer (og andre kampsportsinteresserede med min. gult bælte) en enestående, fantastisk mulighed for at træne med eet af Kenpoverdenens største ikoner – Sigung Stephen LaBounty, 9. Dan sortbælte fra USA, som for første gang besøgte Danmark. 

Mr. LaBounty har en baggrund i det amerikanske politi og har derfor en masse praktisk erfaring, som han siden har overført til brug i sin Kenpo-undervisning. I de 20 år han har arbejdet i politiet har han bl.a. arbejdet i gadepatrulje, afd. for sædelighedsforbrydelser samt 12 år i SWAT-team (Politiets indsatsgruppe), heraf 4 år som chef.

kenpo7

kenpo6

 


kenpo2.peg

kenpo2.pegkenpo6

 Sigung Stephen LaBounty, 9. Dan

Dette gjorde undervisningen meget spændende, fordi man har at gøre med en mand med 20 års praktisk erfaring, som han hermed giver videre – ikke ulig den stil som cheftræner Claus K. Pedersen i Holstebro Kenpo Studio også kører i klubben til dagligt. 

kenpo3

Fredag aften var en hyggeaften for alle, hvor det sociale var i højsædet med noget god mad og en masse god snak hen over bordene. 

 

Lørdag og søndag blev der så trænet igennem i Holstebro Kenpo Studios lokaler i kælderen på Idrætscenter Vest. Der var ca. 35 deltagere på seminaret, så der var fyldt op, da denne indbydelse nok kan kaldes ”once in a life time” mulighed for at træne med denne Kenpo-guru her i Danmark.

 

Der blev lagt vægt på, at træningen skulle være praktisk og brugbar for alle – også de kvinder som var repræsenteret på seminaret. Det er grundprincippet i Kenpo – at det er for alle og derfor var deltagerne også repræsenteret helt nede fra gul bælte og op til sortbælter, såvel mænd som kvinder.

Foruden den praktiske indstilling til Kenpoteknikkerne, så har Mr. LaBounty også mange forrygende historier fra det virkelige liv som betjent og de dannede udgangspunkt for træningen. Dette giver kenpoudøverne en bedre ide om, hvad det egentlig er vi laver og hvordan det rent faktisk virker, når det lige pludselig er alvor.

Små historier krydret med en fantasktisk god humor gjorde, at deltagerne kastede sig ud i de praktiske øvelser for at få så meget som muligt ud af seminaret som muligt. 

kenpo1

Jeg tror jeg taler for alle, når jeg siger, at man efter sådan en weekend er godt brugt, såvel fysisk som mentalt mentalt efter al den nye information man har fået tildelt af sin ”Sigung” – som lidt groft oversat betyder ”Bedstefar”. 

Og man må i høj grad sige, at man føler sig taget hånd om og som en del af den store ”Kenpofamilie”, når sådan en vigtig viden bliver givet videre igennem generationer.

kenpogruppe

 

kenpo4.peg

Claus K. Petersen og Leif Nordahn

 Desuden kan klubben nu stolt meddele, at cheftræner Claus K. Pedersen netop er blevet forfremmet til 6. Dan sortbælte sammen med Leif Nordahn, som blev forfremmet til 3. Dan sortbælte under den årlige Kenpo-camp i Irland, hvor også Mr. LaBounty deltog.