Tekst: Jesper F. Andersen

Foto: Niels Rydahl

Lørdag den 16. september 2017 blev det 3. Shobu Ippon Tournament stævne afholdt i Lundtoftehallen i Lyngby. Stævnet er et åbent karatestævne, hvor alle organisationer og stilarter kan deltage.

Regelsættet Shobu Ippon lægger op til en mere traditionel tilgang til karate, hvilket deltagelse af udelukkende traditionelle karateklubber afspejlede. Den traditionelle tilgang medvirkede til en behagelig, respektfuld stemning i Lundtoftehallen, præget af de værdier, som karate bygger på. Den behagelige atmosfære var tillige værdsat af både tilskuere, frivillige og forældre til karate-kaer.

Langt størstedelen af kæmperne deltog i både kumite og kata. Der var kategorier som tilgodeså både mindre rutinerede og rutinerede kæmpere, da kategorierne var opdelt indenfor både grad og alder. Det åbner op for, at nye karate-kaer kan opnå stævneerfaring og lade sig inspirere af langt mere erfarne og dygtigere kæmpere ved samme stævne.

I masterklasserne var en del erfarne kæmpere tilmeldt, som repræsenterede årtier i dansk karate. Finalen kumite herrer + 45 år mellem Anton Andersen fra Copenhagen Budo Academy og Jacob Christoffersen fra Ichiro, var et godt eksempel på, at interessen for at kæmpe efter Shobu Ippon er konstant.

Det er stadigvæk arrangørernes håb, at alle dem som har vist interesse for stævnet, og ikke har kunnet deltage af organisationsmæssige hensyn, i tiden fremover må finde sympati for deres ønske om at deltage i stævnet i deres respektive klubber. På den måde kan alle interesserede få mulighed for at deltage i et dansk stævne af høj kvalitet, og være sammen med karate-kaer som deler traditionelle værdier. Alle skal i hvert fald være velkommen til næste års Shobu Ippon Tournament.

Fotos

Resultatliste