Den 20. oktober deltog jeg i Bura Senseis 80 års fødselsdagsreception i JKA Danmarks Hombu Dojo i Vermlandsgade, Amager.

Receptionen var for mig en fantastisk oplevelse, bare det at møde gamle landsholdskammerater fra Dkarf landsholdet var fantastisk, men det mest hjertevarmende var den modtagelsen Bura senseigave mig da han så jeg troppede op sammen med min kone og en god flaske Japansk whiskey til sensei 😊.

Forfatteren og Bura Sensei

Bura sensei ansigt lyste op og han var oprigtigt meget glad for at Kim-San have fundet vej til amager, og nu skulle vi endelige nyde dagen i godt selskab. Og det var et fantastisk selskab af både kendte ansigter fra ens egen generation, samt selvfølgelig nye generationer, nogle kunne man kende igen og andre skulle man lige kikke på en ekstra gang , da vi jo alle er blevet en del ældre siden sidst 😊. personligt var jeg ikke klar over at den internationale kendte dansk irakiske skuespiller Dar Salim er sort bælte i JKA og har været en af Bura senseis elite elever, så det er ikke kun på film han er en hård negl 😊.

Jespee Grann sensei, Bura sensei og Dar Salim

Receptionen er uden sammenligning den bedste karate reception jeg har været til. Der var en god positiv karate-do stemning over receptionen og der blevet holdt tale for Bura sensei og hvad hans betydning have været for dansk karate. I min optik er Bura sensei uden sammneligning  ”the grand old man of danish karate” og skal anerkendes som værende den der bragte karate til Danmark.

Marino Gudjonsson sensei og forfatteren.

 

Efter ovennævnte oplevelse er min tiltro til at karate-doenstadigvæk lever i Danmark blevet fornyet 😊.

Kim Brix Andersen

Budo Sportskarate Holstebro – Wado International Karate-Do Federation Danmark