Tekst: Franz Rasmussen

I weekenden lørdag d. 25. januar og søndag d. 26. januar afholdt shihan Howard Collins, 7. dan, brun- og sortbælteseminar i shihans dojo i Göteborg. Seminaret har en sædvanlig vis meget høj teknisk standard. Der var begrænset med plads, hvorfor shihan havde sat et maks antal deltagere på seminaret på 50 deltagere. der var deltagere fra Sverige, Norge og Danmark.

Howard Collins Shihan stående i midten

Seminarets første træningspas på 3 timer startede lørdag kl. 17.00 og blev afbrudt af en enkelt pause på 10 min. ca. midt i passet.
Seminarets tema var bunkai. Kata’s blev ”splittet op” og der blev arbejdet med de kampmæssige fortolkninger af de enkelte teknikker i kata’erne. Der blev virkeligt tænkt ”ud af boksen” og de enkeltes fantasier blev sat godt og grundigt på prøve. Shihan arbejdede bla. meget ud fra idéen om, at ”et slag er en parade og en parade er et slag”, ligesom der opstod en del arm- og håndledslåse samt stranguleringer fra selv de mest enkle kata’s.
I første pas gennemgik shihan Taikyoku sono ichi, Pinan sono ichi samt starten på pinan sono ni og han kunne sagtens have brugt meget mere tid på bare Taikyoku sono ichi alene. Shihan var fyldt med idéer og tanker om forskellige måder at udføre de enkelte teknikker på og det var tydeligt at se, at de fleste deltagere ikke var vant til at træne med arm- og håndledslåse.
De af deltagerne der kom langt vejs fra, overnattede i dojo’en som er indrettet i den gamle færgeterminal og indeholder stor entré med reception, opholdsstue med mindre cafeteria, kontor, stort vægttræningslokale, hoveddojo på små 100 kvm samt en mindre dojo på ca. 25 kvm. Hele klubben er dekoreret med talrige billeder af bla. sosai Oyama, og et liv i karate med shihan Collins selv samt andre karatepersonligheder.
I søndagens træning fra 09.00 – 12.00, gennemgik shihan resten af Pinan sono ni samt Pinan sono san. Igen med masser af nye gode idéer og tanker omkring udførelsen af de forskellige teknikker i kata’erne.
Et super anbefalelsesværdigt seminar.