Tekst og foto: Morten Møller Riis

 

Opdatering den 13. marts – download alle resultater og special priser Resultater Fyn Open 2012 og DM i knockdown 2012

 

Lørdag d. 10. marts blev der endnu engang afholdt henholdsvis Fyn Open samt DM i Knockdown i SG-hallen i Svendborg.

Den årlige begivenhed bliver arrangeret af Svendborg Karateskole (Kyokushin) og er åben for alle stilarter.

DM er fuld knockdown og der scores henholdsvis halve point (waza-ari) på knockdown (modstanderen er kampklar igen indenfor 3 sekunder) eller et helt point (ippon) på knockout.

I Fyn Open kæmpes efter semi-kontakt regler. Dvs. ingen lårspark og kun markeringer mod hovedet er tilladt, og kun med cirkulære teknikker (mawashi geri). Fuld knockdown mod kroppen er tilladt. Der gives halve point for markeringer mod hovedet og knockdown mod kroppen. Der kan scores et helt point ved teknik mod hovedet hvis modstanderen er rystet, men ikke knockdown’et. I praksis ses dette dog sjældent.

For juniorer er der derudover introduceret modereret semi-kontakt regler hvor lårspark er tilladt.

Både DM og Fyn Open plejer at være domineret af kæmpere fra Kyokushin og Ashihara og i år var ingen undtagelse. Påtrods af at stævnet er åbent ses sjældent andre stilarter. I år var Shinkenkei dog også repræsenteret med en enkelt kæmper.

Som sædvanlig var stævnet meget godt tilrettelagt og tidsplanen blev stortset overholdt.

Dagen bød på mange gode kampe og flere kæmpere viste et højt teknisk niveau hvilket er dejligt at se især i semi-kontakt kampene.

Kyokushin klubben Shinryokudan fra Nansensgade dominerede mændenes åbne klasse (i år var mellem- og svær-vægt lagt sammen) i Fyn Open hvor finale kampen mellem Patrick Rönitz Jacobsen og Per Lillelund måtte ud i en forlængelse hvor Per fik scoret et halvt point mod hovedet og vandt på dommerstemmer.

Patrick Rönitz Jacobsen og Per Lillelund

Mændenes letvægt i Fyn Open blev derimod vundet på hjemmebane af klub kammeraterne Michael Brandhøj og Markus Hasselbalch.

Michael Brandhøj og Markus Hasselbalch

I år var der ingen kvinde klasser til Fyn Open.

I kvindernes letvægtsklasse, knockdown, var Shinryokudan igen repræsenteret med Zarah Haider og Hanne Nyborg på henholdsvis første og anden pladsen. Kampen var meget tæt måtte ud i 2 forlægelser for tilsidst at blive afgjort på dommerstemmer.

  Zarah Haider og Hanne Nyborg

Den åbne klasse i kvindernes knockdown bød på en rigtig spændende kamp mellem de erfarne kæmpere Alexandra Vulevic fra Kyokushinkai København og Christine Buchholtz fra Shinryokudan. Efter en tæt kamp lykkedes det dog Alexandra at score et helt point med et jodan mae geri, der kostede Christine en flækket tand.

 

 

Katarzyna Szymonek og Christine Buchholtz

Mændenes knockdown under 70 kg. var præget af nogle teknisk flotte kampe hvor tilskuerne fik mulighed for at se en masse forskellige teknikker som for eksempel do mawashi kaiten geri. Klassens yngste kæmper, 1. dan Julian Bjerrekær vandt final mod Mark Eibye efter en hård kamp, som bølgede frem og tilbage. Det endte med at blive uafgjort hvorefter kæmperne skulle på vægten. Da der var under 5 kg. forskel, skulle kampen afgøres på antal gennembrudte brædder (tameshiwara). Her havde Julian gennembrudt flest og vandt dermed finalen.

Mark Eibye og Jetmir Gashi

Mellemvægts klassen 70-80 kg. bød ligeledes på en hård og lang kamp mellem sensei Daniel Neumann fra Viborg Karate Skole og sempai Michael Meineche fra Farum Kyokushin. Efter to forlængelse var kampen stadig uafgjort på dommerstemmer og ligesom i letvægt måtte kæmperne på vægten. Igen var forskellen dog for lille og kampen blev afgjort af kæmpernes tameshiwara hvilket gav sensei Daniel en første plads.

Anderledes så mændenes sværvægtsklasse ud. Der var i år kun tilmeldt 3 kæmpere, hhv. Fady Allan, Kyokushinkai København, Fynn Laue, Gråsten Karateklub og sempai Brian Jacobsen, Shinryokudan. De fleste vil nok vide at sempai Brian var favorit i denne klasse. Fady viste et flot niveau i første kamp mod Fynn, som endte på knockout med et jodan mae geri, som kostede Fynn noget næseblod.

Fynn Laue og Fady Allan

I finalen viste sempai Brian lidt af det høje niveau, som tidligere på året sikrerede ham en 5. plads ved VM i Tokyo. Det var fra start af klart at Fady var outmatched, og kampen endte relativt hurtigt efter to halve point på knockdown på lårspark. Fady viste dog et stort talent og det bliver rigtig interessant at følge hans fremtidige udvikling.

 

Brian Jacobsen og Fady Allan

 

Resultater:

Kvinder letvægt knockdown
1. Zarah Haider, Shinryokudan
2. Hanne Nyborg, Shinryokudan
3. Emma Højgaard, Viborg Karate Skole

Kvinder åben knockdown
1. Alexandra Vulevic, Kyokushinkai København
2. Christine Buchholtz, Shinryokudan
3. Katarzyna Szymonek, Kyokushinkai København

Mænd letvægt knockdown
1. Julian Bjerrekær, Viborg Karate Skole
2. Mark Eibye, Ballerup Kyokushin Karate
3. Jetmir Gashi, Randers Karate Skole

Mænd mellemvægt knockdown
1. Daniel Neumann, Viborg Karate Skole
2. Michael Meineche, Farum Kyokushin Karate
3. Jogvan Joensen, School of Kyokushin Karate

Mænd sværvægt knockdown
1. Brian Jacobsen, Shinryokudan
2. Fady Allan, Kyokushinkai København
3. Fynn Laue, Gråsten Karateklub

Mænd letvægt semi-kontakt
1. Michael Brandhøj, Svendborg Karateskole
2. Markus Hasselbalch, Svendborg Karateskole
3. Jesper Christiansen, Roskilde Karate Klub

Mænd åben semi-kontakt
1. Per Lillelund, Shinryokudan
2. Patrick Rönitz Jacobsen, Shinryokudan
3. Tariq Jonas Ahmed, Svendborg Karateskole

Alle medaljetagere