Under det netop afholdt forbundsevent i Helsinge var det mulighed for at deltage i nogle traditionelle træninger med Yoshime Inoue sensei.

Inoue Sensei underviser i en udgave af Shito-ryu, der kommer fra Teruo Hayashi Sensei. Inoue kalder i dag sin gruppe for Inoue ha Shito-ryu. Stilarten er repræsenteret med en enkelt dojo i Danmark. Dog benytter en del danske karateudøvere kata fra blandt andet Itosu-Kai flere kataer fra stilarten.

Seminaret startede med en introduktion Inoue Sensei foretaget af Thomas Bjurring fra Dansk Karate Forbunds bestyrelse. Det stod helt klart, at Inoue Sensei er en af de stærkeste kata coaches nogensinde. Bla. er verdensmestrene i WKF kata Antonio Diaz og Rika Usami er begge elever af Inoue sensei.

IMG_7391-imp-imp

Thomas Bjurring byder Inoue sensei velkommen.

Efter introduktionen tog Inoue sensei over på en varm og venlig måde. Deltagerne blev bedt om at foretage egen opvarmning og så var man klar.

De følgende billeder giver et lille indtryk af hvad seminaret omhandlede. Hvis I vil læse mere og se nogle videoklip om Inoue sensei og hans interessante koncepter, er der skrevet en god artikel af KarateByJEsse som du kan finde  ved at trykke på logoet:

karatebyjesse_logo

IMG_7437-imp-imp

De fleste teknikker blev kørt fra en parallel stilling/heiko dachi. Der var tale om basisteknikker som lige stød/choku tsuki, hvor det blev understreget at man skal bruge skulderbladene til at starte stødet.

 IMG_7401-imp-imp

 Inoue sensei ville have deltagerne til at smile og slappe af, når de trænede!

IMG_7429-imp-imp

Der var masser af makkertræning under seminaret.

 IMG_7399-imp-imp

Her uddyber Inoue sensei et spørgsmål fra Vitus Bilking sensei.

IMG_7419-imp-imp

Landstræner i kata Tejs Damkjær sensei får gode råd.

IMG_7426-imp-imp

Slap af og sænk tyngdepunktet

IMG_7406-imp-imp

Inoue sensei’s store erfaring gjorde, at deltagerne blev rettet i forskellige stilarts variationer på samme tid. Fx. blev Shuto uke/hiki uke forklaret til både Shotokan og Goju-ryu udøvere.

IMG_7443-imp-imp

Thomas Bjurring takker Inoue Sensei og deltagerne for seminaret.

 

Efter seminaret havde jeg en snak med Thomas Bjurring om det traditionelle event. Thomas opfordrede forbundets medlemmer til at komme med forslag til hvad næste års event kunne indeholde. Der var ingen grænser, blot at det var et tema indenfor traditionel karate. Så det er bare om at komme til tasterne!