2V8A8988

Lørdag den 29. august blev der afholdt træningssamling i Shobu Ippon Danmark. Initiativtagerne til Shobu Ippon Danmark, Jesper Markvardsen sensei fra Hørsholm Karate Klub og Jesper F. Andersen sensei fra Taifu Karate Dojo har gennem flere år samlet traditionelle karateudøvere til træningssamlinger i Nordsjælland. Klubberne, som er tilknyttet projektet, nyder godt af træningssamlingerne, som hver gang indeholder træning i kata og kumite. Der knyttes tætte venskaber og bånd på tværs af klubberne i Danmark og Sverige.

Denne weekend havde Shobu Ippon Danmark inviteret Christian Grüner sensei fra Tyskland til at stå for Ippon kumite træningen. Christian sensei præsenterede mange gode øvelser og taktikker til brug for Shobu Ippon kumite. Alle var meget tilfredse med undervisningen, som fokuserede på kvalitet frem for kvantitet i udvalget af teknikker. Ved træningen deltog der udøvere fra 8 forskellige klubber i både Danmark og Sverige. Jesper Markvardsen sensei og Jesper F. Andersen sensei stod denne weekend for kataundervisningen, hvor der blev trænet bl.a. Bassai Dai og Gojushiho Sho.

Jesper F. Andersen sensei, Christian Grüner sensei og  Jesper Markvardsen sensei

Jesper F. Andersen sensei, Christian Grüner sensei og Jesper Markvardsen sensei

foto 2 2V8A8974 2V8A8998

Træningen var optakt til det kommende Shobu Ippon Cup, som finder sted den 12. september i Lundtoftehallen. Det er første gang, at der i mange år afholdes en åben Shobu Ippon turnering i Danmark. Der har været en meget stor interesse for stævnet, oplyser Jesper Markvardsen sensei og mere end 200 deltagere har allerede tilmeldt sig stævnet. Bl.a. kommer der mere end 40 kæmpere fra Skotland.

Stævnet henvender sig til alle som træner traditionel karate, da man kan stille op i forskellige kategorier indenfor alder og grad. Traditioner og værdier vil være i højsædet under stævneafviklingen, hvilket betyder at flere chefinstruktører og højt graduerede instruktører vil være tilstede under stævnet.  Alle klubber opfordres til at medbringe et banner til ophæng i hallen.

Tekst/foto: Charlotte Stensholm

Læs mere om Shobu Ippon Danmark her