Text og foto: Mads Nørby.

Lørdag den 27. august blev der afholdt instruktørtræning i Isshinryu Karate og Kobudo. Målet med træningen var at koordinere udførslen af de 8. forskellige Isshinyu Karate kata i de tre Isshinryu Karate dojoer i henholdsvis København, Holstebro og Aarhus. Det var Lars F. Andersen, der stod for undervisningen.

Følgende kata blev gennemgåret: Sanchin, Naihanchi, Seisan, Seiunchin, Wansu, Chinto, Kusanku og Sunsu. Der blev i sær lagt vægt på Sunsu kata, som er en meget lang kata med mange kombinationer fra de andre kata, der findes i Isshinryu.

Der blev også trænet Kobudo, hvor der blev lagt vægt på bo kataen Shishi no Kun no Dai og Tonfa kataen Hamahiga no Tonfa.

Per Sørensen fra Jushin-ryu Ju Jitsu mødte også op til træningen og arbejdede målrettet med Hamahiga no Tonfa. I Jushin-ryu Ju-Jitsu trænes der Kobudokan Kobudo.

Kim Brix Andersen, der var blevet forhindret i at rejse til USA pga. orkanen Irene deltog også i katatræningen. Kim måtte sande at der der stor forskel på Isshinryu karate og de kata som blev trænet i Budo Karate/Kyokushin Karate.

 

             Mads Nørby, Isshinryu Holstebro, Trine Andersen Isshinryu Kbh, Lars Andersen, Isshinryu Kbh

Thorkild Sundstrup, Isshinryu Aarhus, Kim Brix Andersen, Per Sørensen, Jushinryu Ju Jitsu