I begyndelsen af August månede, nærmere betegnet fra den 1. til den 8. August deltog jeg i den 15. ITF Tae Kwon Do sommerLejr ca. 140 km syd for Thessaloniki i Grækenland. Jeg var blevet inviteret at min gode træningskammerat/veninde Anastasia Manavaki Nielsen 5.Dan i Tae Kwon Do, som er dansk gift og bor i Aalborg.

 

 Anastasia Manavaki Nielsen 5.Dan  ITF Tae Kwon Do

 

Lejren blev ledet af Alexandris 8.Dan. En super sympatisk og extremt dygtig Tae Kwon Do instruktør. Lejren blevet afholdt på en campingsplads/beach resort. Vi boede i bungalows som lå ca. 200/300 meter fra den lækkereste sandstrand, hvor vandet var 24/26 grader.

 

Vi trænede to gange om dag. Om formiddagen fra kl 8:00 til 9:30 derefter morgenmad, og om aftenen fra kl 20:00 til 22:00 hvorefter vi spise aftenmad ( I grækenland spiser man sent) . Resten af dagen blev brugt til socialt samvær ved strandcafeen, eller på stranden med beachvolly med de veltrænede græske tae kwon do jenter :-). og der blev arrangeret et par sightseeing tours til oldtids udgravninger, samt Mount Olympos hvor de græske guder bor. De var dog ikke hjemme da jeg var der :-).


Kim og Kostas arbejder målrettet på slagpuderne.

Træningen var vel tilrettelagt og bestod af basis Tae Kwon Do træning (Kihon), TUL (Kata) træning, Selvforsvar, samt kamptræning med makker og frikamp ITF Style, d.v.s. letkontakt som hurtigt blev til lidt hårdkontakt, så der blev delt nogle blå øjne ud.

 

 

Der blev arbejdet intens på hand mitts.

 

 


Beach volley – et af lejrens højdepunkter :-)

 


Tul = kata

Det der gjorde ITF tae kwon do meget special iforhold til Karate var måden man går frem på. I karate går man frem i samme højde, men i ITF Tae Kwon Do sker det i en bølgende bevægelse d.v.s. op og ned. Nævnte bevægelse diskuterede jeg meget med nogle af de højt graduerede tae kwon do senseis, og den forklaring jeg fik var at ITF Tae Kwon Do faktisk blev trænet a la shotokan karate indtil engang i 70erne da General Choi, stifteren af stilarten, blev bortvist fra Sydkorea og gik over til Nordkorea. Man indførte herefter bølgebevægelsen for at gøre stilen anderledes (nordkoreansk) fra resten af tae kwon do stilarterne.

Lejren gav en mulighed for at møde andre kampsportsintusiaster/fanatiskere, og jeg fik nogle rigtige gode nye kampsports kammerater. Især Dimitrious som var 5.Dan i både Tae Kwon Do og Hapkido imponerede mig med hans hapkido indsigt og kunnen, han var fuldtidsinstruktør og grækenlands mest kompetente hapkido instruktør.

 

Dimitrious 5. dan i både Hapkido og ITF Tae Kwon Do

 

Selvom det var tae kwon do og ikke karate, så var lejren en utrolighed positiv oplevelse, både træningsmæssigt og socialt. Grækere er et meget gæstfri og venlig folk, så man følte sig meget velkommen på lejren selvom man kom fra karate, som de faktisk respekterede meget, idet ITF tae kwon do, i modsætning til olympisk tae kwon do (WTF) er meget traditionel a la karate. bortset fra den bølgende bevægelse . Det fede ved lejren var at man følte at man var på en kombineret ferie p.g.a. den lækker strand, og god træningslejr. Og hvis jeg har tid og råd så skal jeg helt klart med til næste år også, og er der andre der vil med fra Danmark, så er det bare at kontakte mig.