Tekst og billeder: Keikokan

I uge 29 afholdt Keikokan karate kobudo ryu sin årlige sommerlejr, i år var sommerlejren lidt speciel da det var den 10. lejr klubben afholdt, og den 2. gasshuku som en del af Hanshi Judan Nakazato Shugoro`s Shorinkan karate ”familie”.

Sensei Tom underviser

Lejren startede mandag hvor en del af eleverne tjekkede ind på efterskolen flere timer før obligatorisk indtjekning, således at de kunne starte træningen før tid, dette på trods af at sensei Tom Christensen havde annonceret at dette ville blive den hårdeste sommerlejr i klubbens historie.
Hver dag startede med en ½ times bunkai træning før morgenmaden, efter en hurtig morgenmad var der så træning frem til middag, efterfulgt af en times frokost og så træning frem til aftensmaden, efter spisning var der så afslapning for alle undtaget aspiranter til Dangrader, der havde en times specialtræning og teori med bla. Nødværgeloven, organisations historie osv.

Klar til kata!

Ellers gik aftenerne med lidt rundbold hvor sensei som sædvanligt var en hård og ganske uretfærdig dommer , kortspil og socialt samvær og for aspiranter til Dangrader også lidt arbejde på deres 20 siders skriftlige opgave som skulle afleveres senest fredag morgen.

Kata og kihon

 

 

Onsdag er altid en speciel dag på gasshuku da træningen for alvor begynder at kunne mærkes på kroppen og så er der jo tradition for at der afholdes ”nattræning” om onsdagen……………. Som sædvanligt gik aftenen med meget snak frem og tilbage om det nu kunne svare sig at lægge sig til at sove eller om man skulle prøve at holde sig vågen. Klokken 01.00 blev alle vækket og opdelt i hold af årets arrangører sempai Lejf J, sempai Kasper, sempai Ronni og så blev alle hold udstyret med lygter og kuglepenne og sendt ud på ruten med deres kort da det i år var et orienteringsløb med poster hvor der skulle løses opgaver i alm. viden samt fysiske opgaver som bla. æggeløb, præcitions kast i mørke osv.

Orienteringsløb om natten.

 

 

Da alle hold var færdige blev de samlede resultater udregnet og vinderholdet kåret og derefter var det i seng igen nogle timer inden morgenens træning.
Torsdagens træning koncentrerede sig meget om kata og bunkai samt forskellige former for kumite samt kobudo, efter endnu en hård dags træning var aftenen afslappet og Peter havde igen tryllet med eventyrlig kage.
Fredagens træning var meget grad opdelt hvor de forskellige instruktører trænede og rettede eleverne i deres specifikke pensum så alle var klar til lørdagens graduering. Efter aftensmaden annoncerede Dai-sempai Jim Vollesen at alle skulle møde i hallen kl. 20.00 præcist til en ”overraskelse”…………. Denne viste sig at være 2 timers Line dance med 3 inviterede instruktører fra lokalområdet, efter lidt skepsis og mishagsytringer fik alle dog 2 sjove timer med masser af sved og grin.
Lørdag var så den store dag så efter den obligatoriske morgentræning og et solidt morgenmåltid startede træningen for alle kyu grader, dog undtaget de 1. kyu der skulle op til Dan graduering, deres graduering startede nemlig direkte med masser af fysiske udfordringer som armbøjninger, jumping-jacks og lignende,
Efter en times træning startede gradueringerne for kyugrader og sensei havde bestemt at alle aspiranter til Dangraduering skulle på gulvet med de forskellige kyu grade og lave alle deres katas samtidigt. Ved middagstid var alle kyu grader op til og med 3. kyu så gradueret og alle kunne så få en pause med en lækker frokost fra vores ”madmor” Anette.
Efter overstået frokost fortsatte gradueringen af 2. kyu – og op, gradueringerne her omfattede keri wasa, zuki wasa, favorit kata, stik kata, tekniske kombinationer samt diverse former for kumite og gennembrydning, kl. 17.00 var alt graduering overstået og alle elever havde bestået deres nye grader, nogle med ros og andre med et par formanende ord…………. Men alle havde bestået, og klubben havde fået 2 nye junior sortbælter, 3 nye shodan og en 3. dan da Jim vollesen bestod sin graduering i fin stil og herefter kan nyde sin nye grad. 3. Dan Sensei.
Som vi plejer, blev der grillet til den store guldmedalje og hygget af alle, både de trætte karate ka`s og fremmødt familie, nogle af eleverne lavede lige en improviseret opvisning af Line-dance, hvorefter sensei Tom besluttede at de nyudnævnte yudansha så også måtte give en tilsvarende opvisning. Derefter kunne alle lige prøve sig af som sumo brydere i en times tid. En hyggelig lørdag aften afrundede en god og hård lejr.
Søndag morgen stod den på bunkai og beskidte tricks, hvorefter den stod på oprydning, rengøring så vi alle kunne sige pænt farvel og tak for dette års gasshuku, vi glæder os allerede til næste år.