Foto: Jan Olsen & Jesper F. Andersen

Tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

Kumite for juniorer starter

Vores juniorer skal på om lidt med Emil Olsen og Timmi Pedersen. Senere skal Isabell Niemi (1415) , Mathias Pedersen og Christian H. Pedersen (1545) på. 

Timmi taber sin første kamp 0-2 til en stærk kæmper fra Spanien. Kæmperen fra Spanien ryger senere ud mod en kæmper fra Ungarn så Timmi ude af VM. 

Emil vinder første kamp 3-1 mod en kæmper fra Sydafrika. Næsten kamp 5-2 mod en kæmper fra Rusland. 3. kamp vinder Emil i forlænget kamp 5-2 mod en kæmper fra Indunesien. Emil er virkelig tændt og vil det her. Emil møder en fra Egypten i sin 4. kamp, som han taber knebent 1-3. Kæmperen fra Egypten røg videre og Emil røg i opsamling, hvor han mødte en kæmper fra Kuwait, som Emil tabte 1-3. En rigtig god indsats fra Emil, som slutter til VM efter 5 kampe i top 8. Der var fantastisk opbakning fra den danske lejr og Emil fik jublende klapsalver, da han kom tilbage fra sin sidste kamp. 

Isabell skulle i sin første kamp møde en kæmper fra Malaysia. Isabell var godt tændt og satte scoringer ind. Desværre for hårde, hvilket udløste strafpoint. Isabell satte en 3 point scoring, men fortsatte med at slå for hårdt. Dermed kom hun bagud på straf og skulle i sidste sekunder satse. Det gjorde hun og ramte igen med et cirkelspark til hovedet, som desværre var for hårdt og dermed blev hun diskvalificeret. En skam, da Isabell var en bedre kæmper. 

Christian Hjorth møder i sin første kamp en kæmper fra England. Kæmpere fra England er virkelig hurtig og kommer hurtigt på stød. Kort efter blev Christian ramt af et perfekt cirkelspark i hovedet som udløste 3 point. Kampen sluttede 4-0 til englænderen. Vi må håbe at han går videre så Christian kan komme i opsamling. Christian går videre til opsamling, hvor han vinder sin første kamp, men taber næste. Flot indsats af Christian. 

Mathias vinder sin første kamp 1-0 mod en kæmper på fjerneste kampareal. Han kæmpede på samme tid som Christian. Næste kamp møder Mathias en fra Makadonien, som slutter uafgjort 1-1. I den ekstra kamp får kæmperen fra Makadonien et point som holder kampen ud. Mathias forsøgte, men hver gang han stødte mod hovedet så dukkede modstanderen sig. 

 

 

 

2. turneringsdag Kata 

I dag er det anden dag i VM og Danmark kunne håbe på lidt bedre resultater end i går. Cecilie skulle på i kata og vandt sin første kamp 3-2. I næste kamp skulle hun møde Mia Karlsson, bronzevinderen fra EM, og sejren gik til Mia med scoren 2-3. Mia gik dermed videre og vandt sin næste kamp 4-1. Næste kamp tabte Mia 2-3 og dermed ingen opsamling til Cecilie. Det skal lige nævnes at de danske tilskuere gav en enestående støtte, som kunne høres i hele hallen. 

Christopher Rohde Skotte skulle i aktion og her var forventningerne høje. Christopher vandt første kamp 3-2. Næste kamp 5-0 og nu begyndte der at komme forventninger fra danskerlejren. Skotte vandt sin 3. kamp 5-0 og skulle i næste kamp møde en stærk tyrker, som han desværre tabte 1-4. En rigtig flot indsats af Christopher, som præsterede rigtig godt. Tyrkeren blev puljevinder og Christopher røg i opsamling. 

Christopher taber sin første opsamlingskamp og dermed ude af turneringen. 

 

 

Kata i øvrigt var i øvrigt kraftigt domineret af japanere, som lavede nogle fantastiske kata. Lynhurtige bevægelser, kraft og dyb koncentration er kendetegnet for de japanske kataudøvere. Flere røg fortjent i finalerne. På det ene areal mødte den regerende Europamester fra Slovakiet en japaner i semifinalen og tabte denne 0-5 til japaneren. En skræmmende forskel blandt de bedste i Europa og de bedste fra Japan. Vores katalandstræner, Tejs, oplyste at japanerne ofte stiller med forskellige udøvere, hvilket siger noget om en meget stærk trup. 

Europamesteren der tabte 0-5 i semifinalen til en japansk kæmper

Japanske finalist