Foto: Jan Olsen og Jesper F. Andersen

Tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt kl. 1823

Carina mødte i første kamp en kæmper fra Spanien. Carina virkede godt tændt, men hun mødte kort og godt en bedre modstander, der stille og roligt satte point med hænderne og Carina tabte 0-4. Spanien taber næste kamp og Carina ude af turneringen.

Michelle kæmpede tidligere mod en kæmper fra Asien. Michelle prøvede sit bedste, men hun mødte en bedre modstander, som b.la. satte baglæns cirkelspark ind som gav 3 point. Kæmperen fra Asien gik ikke videre og Michelle ude af turneringen. 

Simon mødte i første kamp en kæmper fra Tyrkiet, som var meget bevægelig. Simon er en mere stillestående kæmper. Simon bliver taget ned 3 gange i kampen af tyrkeren, men heldigvis udløser det ikke 3 point. Tyrkeren kommer foran på stød til 1-0. 

Simon kommer op i tempo og rammer tyrken, men desværre for hårdt. Simon taber kampen 0-1.

Norge har en kvindelig kæmper, Gitte Brunstad,  som vandt sin 1. kamp og kæmper anden kamp mod en fra Tjekkiet. Gitte er halv dansk, da hendes mor er fra Danmark. Denne vinder hun sikkert 5-1 og er videre til 3. runde. Flot gået af Norge. I 3. kamp møder Gitte en lynhurtig kæmper fra Japan, som inden for 10 sekunder er foran 2-0 med stød. Med 1 minut til bage af kampen er Gitte bagud 0-6 og japaneren kæmper bestemt ikke som en der er foran, idet hun angriber hele tiden. Japaneren vinder kampen 8-0 før tid. Gitte mødte kort og godt en kæmper på et andet niveau. Stor chance for at japaneren går videre. Det gjorde hun og Gitte burde således være i opsamling.

 

Gitte møder en kæmper fra Kroatien i sin første opsamlingskamp. Kroaten kommer foran 1-0 på kontrastød. Gitte er meget angrebsvillig og prøver ihærdigt at udligne med det lykkedes ikke. Kroaten får i stedet endnu en kontra ind og Gitte taber 0-2 og Gitte ude af turneringen efter en god indsats. 

Japanerne er godt med i turneringen og de fleste jeg har set har kæmpet sig helt frem i puljerne. En meget direkte måde at kæmpe på med lige angreb er effektivt. Deres hænder kommer meget hurtigt. Derudover så har jeg også set en japansk kvindelig kæmper score 2 point med en ren maegeri, der satte den anden kæmper på “røven”. Sjældent man ser en maegeri indenfor WKF karate. 

Ud over Japan er det de sædvanlige nationer der dominerer så som Spanien, Frankrig og Tyrkiet.

Seneste nyt kl. 1640

Jonas kom ikke i opsamling da tyrken tabte sin 3. kamp. Stævnet er gået i stå på grund af omfattende åbningscermoni som trækker ud med diverse taler på diverse sprog. Karate atleterne har nu stået i snart en time og lyttet på taler, hvilket kræver stor tålmodighed. Diverse ministre er ankommet herunder premierministeren, og der er er masser af presse tilsted. 

Michelle skulle kæmpe 1330 og Simon og Carina skulle kæmpe kl. 17, men stævnet er nu over 3 timer forsinket. Det er simpelthen ikke godt nok, da det er svært at planlægge forberedelser for kæmperne. Ingen af de danske tilstedeværende har oplevet så omfattende forsinkelse ved store slutrunder. 

I slutningen af åbningscermonien fik premierministeren en gi på og et sort bælte af præsidenten for WKF, Antonio Espinos. Samtidig blev premierministeren gradueret 7. dan som kort efter blev rettet til 8. dan, hvorefter han slog en pind over. Temmelig usædvanligt indenfor karate i det hele taget, at ikke karatefolk udnævnes til 8. dan. 

 

 

VM starter

 

I dag er VM startet i en hal der ligger ca. 25 minutters kørsel fra hotellet. Der er mulighed for at køre med bus fra hotel til VM arenaen og retur. Selve hallen har aircondition så der er behageligt at være. Opvarmningsområderne er åbne  alle har adgang til dem. 

Pressen har desværre ikke adgang til selve tatami områderne, hvilket er rigtig synd, da det gør fotografering væsentlig sværere pga. dårligt lys i hallen. Så pressen har ingen fordele under kampene og er henvist til tilskuerområdet. Noget usædvanligt i forhold til andre store turneringer. 

Thomas Noringsriis var første dansker i aktion med kata.en Seinchin mod en kæmper fra Australien. Desværre tabte Thomas denne kamp med dommerstemmerne 1-4 og var ude af turneringen.

Første kumite kæmper var Jonas Pallesen som i ungsenior – 68 kilo mødte en kæmper fra Tyrkiet i sin første kamp. De to kæmpere virkede lige og Jonas var oppe i et højt gear. Jonas fik scoret til 1-0 så det så lovende ud. Desværre begyndte tyrken at trække fra og fik scoret 2 gange på stød, den ene af gangene på kontra, da Jonas kom flyvende.

Da tiden var ved at løbe ud skulle Jonas således hive en 2 point eller en 3 point frem for at undgå at tabe. I de sidste sekunder lykkedes det faktisk Jonas at få lavet et flot kast, men timingen i afslutningen var ikke i orden så Jonas tabte 1-3. 

Pt vides det ikke om Tyrkeren er gået videre. 

Der er super opbakning fra de danske tilskuere som kan høres i hele hallen. Det er en rigtig god opbakning for vores kæmpere. 

Niveauet er ret højt, hvilket det også skal være til et VM og jeg har endnu ikke set nogle kæmpere som er faldet igennem.

Det japanske landshold ser rigtig skarpe ud så det bliver spændende at følge dem. Deres headcoach er Kagawa sensei, som har flere af sine elever med, som har et højt niveau.

Kagawa sensei headcoach for det japanske landshold