Foto/video Jesper F. Andersen

Tekst Jesper F. Andersen

 

 

 

 

Melaka  3. træningsdag

 

Natten til i dag var præget af et meget langt tropisk uvejr med torden og regn. Mængden af lyn var bemærkelsesværdigt højt i forhold til Danmark, men til gengæld er vi godt med i Danmark efterhånden mht. regn, så der kan de bare komme an. 

I dag var der generalprøve for kæmperne til dagens træning. Kæmperne skulle sammen med deres makker lave 30. minutters opvarmning, hvorefter de skulle kæmpe 100 % med dommer på. 

Der var en rigtig intens stemning og kæmperne viste virkelig god fightervilje under kampene. Landstrænerne gik rundt og fik de sidste justeringer på plads. 

Vores medbragte læge, Stig Ekkert, var på banen i dag og fortalte om vigtigheden af at holde den rigtige væskebalance samt sørge for at vandet indeholder de salte og mineraler, som er så vigtige når man sveder meget. Det er en stor tryghed for alle at Stig er med hernede og Stig har været på banen flere gange til nogle småskader og lidt små sygdomme. Alle med skader og små sygdomme er dog i bedring så vi regner med at alle er klar til kampstart. 

Stig fortalte b.la. at flere mennesker hernede, der har hårdt arbejde, spiser salttabletter i løbet af dagen, for at justere det der svedes ud. 

Tejs havde en lille overraskelse i ærmet til sit katalandshold, da de fik en lille opgave efter at de troede at træningen var slut. Kæmperne skulle nu forberede sig på endnu en konkurrencesituation, hvor kæmperne skulle ind og vise en kata de overhovedet ikke havde forberedt. Det klarede de rigtig godt og et godt tegn på at kataudøverene er oppe i det rette gear.  

Under træningen kom landsholdet fra Macao, som også skulle træne. De var ikke så mange så de fik et ud af de 4 kamparealer. De svedte også virkelig meget, så ingen tvivl om at alle nationer sveder under træning her i Malaysia. 

 

  

Træningen sluttede af med et kampråb, som er udviklet i ugens løb til det bedre. 

 

Turen frem og tilbage til træningsstedet i dag foregik i bus og det gør den også i morgen, hvor vi på vejen skal runde VM arenaen så kæmperne, der skal kæmpe torsdag har en fornemmelse af indretningen i hallen. 

I dag har Bo stået for registreringen af kæmpere mv. så det skulle gerne være på plads. 

Resten af dagene står på afslapning og måske en dukkert i poolen. Vejret er varmt i dag, men overskyet. 

Hvem tegner KarateNews

Karatenews oplever ofte spørgsmål om hvem der står for karatenews og hvordan det hele hænger sammen. Karatenews er en en nonprofit privat organisation startet af Lars F. Andersen og Jesper F. Andersen. Vi har begge mere end 30 års erfaring med karate og fungerer som chefinstruktører i henholdsvis Isshinryu karate samt taifu karate. Vi har begge fuldtidsjob i politiet, så alt vores arbejde med karatenews foregår i fritiden. Vi har nogle fotografer til at hjælpe os, ligesom en stor del af karatemiljøet i Danmark deltager i at indsende artikler og resultater til os. Preben Nielsen, landstræner i jka Danmark, er kasserer i organisationen.  

Formålet med KarateNews

Anledningen til at vi skabte karatenews var, at vi begge fandt at der i Danmark manglede en informationsplatform indenfor karate. Vi startede med at oprette en facebook gruppe kaldet karatenews.dk med knap 900 medlemmer og sidenhen hjemmesiden karatenews.dk. som i dag må være en af de mest besøgte kampsporshjemmesider herhjemme. Vi har et stigende antal besøg hver måned og ligger i øjeblikket på 2226 forskellige personer, som følger med på hjemmesiden. 

Vi dækker således karaten bredt i Danmark, men vi har også internationale relationer og en facebookgruppe kaldet karatenewsinternational med omkring 920 medlemmer. Endvidere har vi skabt samarbejde med andre personer som arbejder med at udbrede karatenyheder i både Europa og USA. 

Vores informationsniveau indenfor karate er stigende og for at være udgiftsneutrale har vi nogle faste sponsorer, som kan ses på forsiden. Endvidere har vi indgået samarbejde med de fleste store danske karate forbund, som via os får mulighed for en konstant nyhedsdækning. Klubberne kan støtte os ved at melde sig ind i vores klubguide/dojoregister, som giver adgang til en række fordele i forbindelse med dækning af klubaktiviter. Derudover er private sponsorater meget velkommen, da vi har stigende udgifter i forbindelse med vores reportager. 

Udover at redaktionen ønsker at karate skal blive mere synlig herhjemme har vi også et ønske om at beskrive karate objektivt. Vi mener at der af og til kan være en tendens til at karate i Danmark kan blive beskrevet noget “farverigt”, forstået på den måde at “alt er en succes”.

Det har  b.la. vist sig ved adskillige nationale og internationale titler indenfor karate, hvilket kan afstedkomme en smule forvirring, set i forhold til andre idrætsgrene, hvor der f.eks. ofte kun er tale om et danmarksmesterskab. 

Det kunne vi godt tænke os at være med til at belyse lidt nærmere ved at gå ind bagved historien og søge informationer om stævnets størrelse, antal deltagere, antal kampe før en placering samt træningsforberedelse op til stævnet. 

Støt karatenews

Som klub kan du være med til at gøre det muligt at drive KarateNews. KarateNews er en non profit organisation og det kan kun lade sig gøre via sponsorater og støtte til vores klubguide/dojoregister. Derudover opnår du en række yderligere fordele ved medlemsskab af klubguide/dojoregister:

  • Ubegrænset antal indlæg på KarateNews
  • Mere end 3 fotos per indlæg
  • Topnyheder kan komme i vores top news.
  • Fortrinsret ved KarateNews seminarer
  • Mulighed for at få flere medlemmer via klubguide

Et års medlemsskab for klubber koster kr 250,- og kan indbetales på 2580 0742-474-135.

Send venligst en mail med klubnavn, kontaktperson, tlf.nr. og webadresse: lf_andersen@hotmail.com

Private sponsorater 

Hvis du har lyst til at støtte karatenews som privatperson kan det også lade sig gøre. Alle beløb er velkommen og de kan indsættes på vores bankkonto 2580 0742-474-135. Hvis du ønsker dit navn og tilhørsforhold nævnt så send os en mail så laver vi en privatsponsorliste her på vores side. Mail sendes til lf_andersen@hotmail.com

Du kan også kontakte Lars F. Andersen på tlf.nr. 2681 9274 hvis vi kan hjælpe med yderligere oplysninger. 

Firma sponsorater

Som firma kan du få en annonce på forsiden af KarateNews. Kontakt redaktionen for oplysninger herom.  lf_andersen@hotmail.com

Du kan også kontakte Lars F. Andersen på tlf.nr. 2681 9274 hvis vi kan hjælpe med yderligere oplysninger.