Foto/video: Jesper F. Andersen

Tekst: Jesper F. Andersen, karatenewsredaktør

 

 

 

 

 

Norge stiller som tidligere beskrevet op med 14 kumite udøvere til dette års VM og en trænerstab på 3 mand. De har også en lille forældregruppe med, som er taget med til Malaysia. 

Norge løb ind i samme problematik som Danmark med meget høje transportudgifter fra hotel til træningsanlæg, hvorfor de havde valgt at træne på hotellet. Norge blev præsenteret for en regning på 2800 kr. hver vej til træningsanlæg, som lå en times kørsel væk. Det ville løbe op i 40.000 norske kroner, hvilket man formentlig ville kunne købe en helt ny bus for hernede. 

Norge træner således hver dag på hotellet i nogle af konferencerummene. I dag blev de dog bedt om at afbryde træningen, da rummet skulle bruges til registrering. Så i stedet rykkede de ned på hotellets tennisbane, hvor der blev trænet nogle kumite teknikker. 

Det norske trænerteam gjorde meget ud af det mentale set up, som er så vigtig en del for at kunne præstere på dagen. Norge har i truppen 2 kvindelige kæmpere som tidligere har taget en medalje hver ved henholdsvis EM og VM, så det bliver spændende at følge om de kan gentage dette i en højere aldersklasse. 

Drikkepauserne blev benyttet til at få tanket op, da man ikke skal bevæge sig ret meget før sveden kommer frem. 

Det norske team sluttede træningen med en lille kampsang til ære for Karatenews. Vi ønsker det norske hold held og lykke med turneringen, og vi håber at Norge får nogle gode placeringer. Karatenews vil være tilstede med 2 fotografer på arealerne under hele turneringen så mon ikke at vi “skyder” et par fotos af de norske kæmpere i aktion.