Foto/Tekst: Jesper F. Andersen

Karatedo er en japansk kampsport, hvor man gennem træning udvikler sig fysisk og mentalt. Gennem træning lærer man bl.a. at flytte grænser og holde fokus. Man lærer vigtigheden af, at kunne kontrollere sine følelser således, at man er i stand til at kæmpe på en kontrolleret og optimal måde. 

Et karatestævne er en rigtig god lejlighed til netop at teste ens fysiske og mentale færdigheder af. Når man skal præstere til et stævne, gælder det om at være i balance og holde fokus for at kunne præstere optimalt.

Når man deltager i et karatestævne er der også mulighed for  at knytte nye venskaber og opbygge relationer med andre i karateverdenen. Samtidig er det en mulighed for at vise venner og familie, hvad karate er, og hvorfor det er en fantastisk sport at træne.

Karateorganisationen Shobu Ippon Danmark afvikler hvert år flere udviklingsstævner, som henvender sig til udøvere som ikke har trænet så længe. I slutningen af 2022 afholdt Shobu Ippon Danmark fx stævnet “Kampen om Øresund” i Sydsverige, som var en kæmpe succes med flere hundrede starter. Nu var turen kommet til Danmark – nærmere Frederiksværk. Her lagde karateklubben Taifu lokaler til et udviklingsstævne, hvor næsten 100 kæmpere fra forskellige klubber i Danmark og Sverige var mødt op. Stævnet var for alle 10. – 4. kyu både børn, unge og voksne.

Shobu Ippon Danmarks stævner er åbne for alle og det bevirker, at flere forskellige organisationer er samlet. Det er med til at styrke samarbejdet på tværs af stilarter og organisationer, hvilket også har bevirket, at mange klubber har opnået et rigtig godt samarbejde. Derudover øger det niveauet og skærper konkurrencen, når et stævne er åbent for alle.

Kæmperne blev opdelt i klasser efter alder og grad, så de kun mødte nogen på deres eget niveau.12 uddannede Shobu ippon dommere var ansvarlige for at bedømme kæmpernes præstationer. Dommerne gjorde et fremragende arbejde med at sikre fair bedømmelse og alle fik en god oplevelse. Efter hver pulje blev der uddelt medaljer til de bedste kæmpere. Her var det tydeligt, at det var noget helt særligt, for de kæmpere der første gang stod på en medaljeskammel for at modtage en medalje for deres præstation. Stoltheden og glæden var ikke til at tage fejl af.

Dommerne og alle coaches bidrog til, at alle fik en god oplevelse uanset om man fik medalje med hjem eller ej. Der var flotte røde Shobu Ippon Danmark bannere, duge og japanske små flag, som prydede salen og sammen med publikum var med til at skabe en festlig og stemningsfuld atmosfære. Shobu Ippon Danmark har formået at sætte nye standarder for karatestævner ved at skabe nogle fantastiske rammer, hvor kæmperne er i centrum i et trygt, positivt og udviklende miljø.

Alt i alt var dette udviklingsstævne en stor succes og en fantastisk oplevelse for alle deltagere og særligt for dem, der var til stævne for første gang. Deltageropbakningen og de mange tilskuere var overvældende og taler for sig selv.

Der skal lyde et stort tak til alle dommere, officials, coaches, stævnelæge, kæmpere, publikum og ikke mindst stævneledelsen for et stort stykke arbejde.

Shobu Ippon Danmark afvikler næste stævne den 27. maj i Hørsholm. Her afvikles 5. Shobu Ippon Tournament. Her er der også begynderklasser og klasser for øvede og rutinerede kæmpere.

Sponsorer

PLL MALERFIRMA APS – Tlf.nr. 40 25 28 65

BUDOLAND

Resultater:

Kata 10-9. kyu:

 1. Vitus Runge, Hørsholm
 2. Ella Vilgaard, Hørsholm
 3. Maria Hansen, Hørsholm

Kata 8. Kyu:

 1. Theo Noren, Zenshinkai
 2. Elias Jovanovic, CSKK
 3. Fadi El Helwani, Zenshinkai

Kata 7. kyu:

 1. Amir Temori, Oskarström
 2. Matas Buivydas; Taifu
 3. Emil Tessum, Hørsholm

Kata 6. Kyu:

 1. Jacob Dam Hede, Hørsholm
 2. Lukas Lelkaitis, Hørsholm
 3. Luca Leonoah Pedersen, Taifu

Kata 5. kyu:

 1. Anna Thea Mouritsen, Hørsholm
 2. Saseline Købke, Hørsholm
 3. Anmol Kooner, CSKK

Kata 4. Kyu:

 1. Amalie Nielsen, Taifu
 2. Abdallah Rasol, Zenshinkai
 3. Justin Jeppesen, Hørsholm

Kata voksne:

 1. Ulrik Sørensen, Taifu
 2. Jens Mouritsen, Hørsholm
 3. Carsten Andersen, Taifu

Gohon kumite 10-8. kyu under 150 cm:

 1. Ella Vilgaard, Hørsholm
 2. Aura Stener, Hørsholm
 3. Theo Noren, Zenshinkai

Gohon kumite 10-8. kyu over 150 cm:

 1. Rebecca Ernrup, Hørsholm
 2. Vitus Runge, Hørsholm
 3. Marius Reith, Taifu

Gohon kumite 7-6. kyu under 146 cm:

 1. Matas Buivydas, Taifu
 2. Isac Moberg, Oskarsström
 3. Enaya Khadija, CSKK

Gohon kumite 7-6. kyu over 146 cm:

 1. Emil Tessum, Hørsholm
 2. Victor Nielsen, Ichiro
 3. Fares Al Helwani, Zenshinkai

Gohon kumite 5-4. kyu under 146 cm:

 1. Alicia Wanneståhl, Zenshinkai
 2. Thor Herbstman, Taifu
 3. Mohammad Rasol, Zenshinkai

Gohon kumite 5-4. kyu over 146 cm:

 1. Anlucia Dalgaard, CSKK
 2. Saseline Købke, Hørsholm
 3. Anmol Kooner, CSKK

Gohon kumite voksne:

 1. Henriette Nisted, Hørsholm
 2. Ada Loana-Bunea, Hørsholm
 3. Piotr Tomaszewski, Hørsholm