Tekst/Foto: Stig Nørskov-Jensen

 

 

 

 

 

 

Kort før sengetid i går opstod der en hel del forvirring blandt deltagerne, idet stævneledelsen pludselig uden varsel havde ændret kampprogrammet og dermed tidspunktet for afviklingen af de respektive grupper og kategorier. Ikke nok med det, så var der også nogen, der havde fjernet nogle af de nye kamplister, så helt let var det ikke at finde ud af, hvad man nu skulle. Som man kan se på billedet passer mosaikken af kamplister ikke længere. 

 
Efter det nye program skulle juniorerne, dvs. Rikke og Andreas, i stedet kæmpe i dag fredag kl. 16:00 mod tidligere planlagt søndag kl. 09:00. Kadetterne, dvs. Lukas, Johanna, Jonas og Chris, skal fortsat kæmpe lørdag, men nu om formiddagen og ikke som tidligere proklameret om eftermiddagen/aftenen.

Så den planlagte ”slap af” dag ved bl.a. poolen blev i den grad forpurret. Det har alle nu taget i stiv arm og med højt humør, og som en sagde, det er jo ligegyldigt, om man vinder fredag eller søndag om formiddagen eller om eftermiddagen. Det kan man jo så i øvrigt kun give pågældende ret i.

Den pludselige ændring i kampprogrammet forhindrede dog ikke Jonas og Chris i lige at få en hurtig dukkert i poolen, før turen gik mod sportshallen.
 
 
 Præcist kl. 15:00 forlod vi i alle hotellet for i busser at blive kørt til sportshallen, hvor turneringen finder sted. Som en selvfølge tog alle kumitekæmperne og deres forældre med ud for at se ”katafolket” gøre deres entré i dette første Karate1 for ungdom arrangeret af WKF.
 
I særdeleshed Andres Ekkert havde fået et svært kampprogram, idet han var rød kæmper og lagde ud med turneringens første kamp mod en kæmper fra Ukraine. Kampen vandt Andreas imidlertid overbevisende med dommerstemmerne 5-0. I sin næste kamp møder Andreas en kæmper fra Kina, som fortjent vandt 5-0. Desværre tabte kineseren senere til en anden kineser 3-2 og Andreas var ude af turneringen. Samlet placering top-8.
 
 
I sin første kamp mødte Rikke Linck en kæmper fra Kina. Begge kæmpere udførte en rigtig flot kata, men Rikke lavede desværre en lille balancefejl, der betød hun tabte kampen 5-0. Kineseren gik hele vejen til finalen, og Rikke kom i opsamlingen, hvor hun i første kamp mødte en græker, som hun vandt over 3-2. Næste kamp var om bronzemedaljen, og her mødte Rikke en kæmper fra Iran, som hun i en tæt kamp tabte 4-1 til. Samlet placering top-5.
 
 
Alt i alt et godt resultat, da turneringen består af mange nuværende og tidligere verdensmestre i såvel kata som kumite fra de seneste års afholdte VM og EM.

Forholdene hvorunder der kæmpes i sportshallen er nogenlunde tilfredsstillende, men varmen i hallen, der er uden udluftning eller aircondition, er en prøvelse for kæmperne, når det er tæt på 40 graders varme uden for. Så der bliver drukket bl.a. vand i stride strømme.

I morgen lørdag fortsætter turneringen. Lucas Ekkert skal på allerede kl. 09:00 med sit kataprogram. Herefter er det Johanna Ruprecht, Jonas Andersen og Chris Nørskov-Jensen, der skal på fra kl. 10:00 med deres kumitekampe.

Spændende at se om det i morgen skal lykkes for nogle af vores dygtigere unge kæmpere at få en medalje med hjem til Danmark, det kan kun tiden vise.